Başkandan torpilli arazi kıyağı

Başkandan torpilli arazi kıyağı

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi sahibi olduğu arsayı, konut alanından ticaret alanına çevirdi.

Başkandan torpilli arazi kıyağı
16px
24px
26.11.2015 08:12
ABONE OLgoogle
Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi sahibi olduğu arsayı, konut alanından ticaret alanına çevirdi. Teklif Büyükşehir’den döndü.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin sahibi olduğu arsanın da içinde yer aldığı 3 parselin konut alanından çıkarılıp 3 katlı ticaret ve hizmet alanına alınmasına ilişkin değişiklik teklifi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne (İBB) sunuldu.

İlgezdi’nin başkanlığını yaptığı Ataşehir Belediyesi’nde kabul edilen teklif İBB tarafından reddedilerek ilçesine iade edildi.

Teklife ilişkin hazırlanan komisyon raporunda 2008 yılında hazırlanan üst ölçekli planlarda parsellerin bir kısmının ticaret ve hizmet alanına alındığı belirtildi. Raporda teklifin daha önce de İBB’ye geldiği ve reddedildiği anımsatıldı.

Yeni hazırlanan imar planı değişikliğinde imar yönetmeliğine aykırı isteklerin olduğuna dikkat çekilen raporun son kısmında imar yönetmeliğine aykırı tespitler sıralandı.

Teklif AKP’li Meclis üyelerinin oylarıyla Ataşehir Belediyesi Meclisi’ne iade edildi. CHP’li Meclis üyeleri ise karara muhalefet şerhi koydu.
Hazal Ocak/Cumhuriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde