Başkan satılmayan e-biletten memnun

Başkan satılmayan e-biletten memnun

Taraftar protestosu nedeniyle Kayseri-Trabzon maçına 285 kişi gitti. BJK- FB derbisinde satış 10 binin altında kaldı. TFF Başkanı Yıldırım Demirören ise e-biletten memnun

Başkan satılmayan e-biletten memnun
16px
24px
20.04.2014 06:30
ABONE OLgoogle
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Çalık Grubu’nun bankası Aktif Bank’a büyük bir kar marjı doğuran ve ‘fişleme’ iddiaları nedeniyle taraftarların protesto ettiği e-bilet (Passolig) uygulamasından memnun olduğunu açıkladı.

Demirören’in bu açıklamasına karşın, önceki akşam oynanan Kayseri Erciyesspor - Trabzonspor maçında ilk kez uygulanan Passolig nedeniyle 32 bin kapasiteli Kadir Has Stadı’nda sadece 285 kişi karşılaşmayı seyretmişti. Kayseri Erciyes’in bir önceki karşılaşması Elazığspor maçını seyreden taraftar sayısı ise 20 bin düzeyinde bulunuyordu. Aynı şekilde Passolig’in uygulandığı Beşiktaş-Fenerbahçe maçında satılan e-bilet sayısı da 10 binin altında kaldı.
 
e-bilet’in, maçların seyircisiz oynanacak düzeye getirmesine karşın Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, uygulamadan memnun olduğunu açıklaması şaşkınlık yarattı.
 
Demirören, TFF’nin internet sitesinden yaptığı açıklamada, Türkiye Futbol Federasyonu olarak bundan 3 yıl önce, 14 Nisan 2011 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yasalaşan 6222 sayılı Kanun’un zorunlu kıldığı E-Bilet sisteminin bu haftadan itibaren Spor Toto Süper Lig ve PTT 1. Lig’de hayata geçirilmesinden büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.
 
ÇALIK’IN BANKASINI SAVUNDU

Başkan Demirören, bu vesileyle kıymetli kamuoyuna bu yasanın geçmişini ve bugüne gelirken yaşanan süreci hatırlatmak istediğini de belirterek, şu ifadelere yer verdi: "Bildiğiniz üzere 14 Nisan 2011 tarihinde Kanun’un yasalaşmasının ardından, Kulüpler Birliği Başkanlığım sırasında, o dönem görevde bulunan Federasyon yöneticilerimizle de görüşerek 1 yıl uygulama süresi olan Kanun için 2 yıl erteleme talep edilmiş ve TFF Başkanlığım sırasında TBMM bu ertelemeye ilişkin yasal düzenlemeyi gerçekleştirmiştir.
 
Federasyon Başkanı olduğum Şubat 2012’den itibaren Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarımızla bu projenin hakkıyla hayata geçirilmesi için yoğun bir mesai harcadık. E-Bilet ile ilgili iki büyük ihaleye çıkıldı. Bu ihalelerde 104 tura varan teklif süreçleri yürütüldü. Türkiye’nin önde gelen tüm finans kurumlarıyla görüştük. Elimizde bu projenin yeteri karlılıkta görülmediği için ihaleye girilmeyeceği belirtilen mektuplar var. Tüm ihale süreçleri TFF.org üzerinden kamuoyuyla paylaşılmıştır. Sonuçları da sitemizden duyurulmuştur.
 
Kulüplerimizle 10 ay öncesinden başlayarak bilgilendirme toplantıları yaptık. Bu süreçte onlara her türlü avantajın sağlanabilmesi için uzun süren görüşmeler yürütüldü ve ortaya çıkan tablo kendileriyle paylaşıldı. Gerçek futbolsever vatandaşlarımızın bu duygu ve düşüncelerle bir an önce PassoLig kayıtlarını tamamlayıp başka ülkelerde görüp imrenerek izlediğimiz maç atmosferini gerçekleştireceklerine inancım tamdır.”
 
Uygulama Çalık Grubu’na yarıyor


Futbol Federasyonu’nun zorunlu uygulama getirdiği Passolig uygulamasını sadece 4 şubesi bulunan Çalık Grubu’na ait Aktif Bank kazanırken, ortaya çıkan rant kamuoyunda büyük tepkilere neden oldu. Anlaşmaya göre Çalık Grubu kredi kartı şeklinde verilecek e-biletler için taraftarlardan her yıl 15-40 TL arası aidat ücreti alacak. Çalık ayrıca, oynanan her maçta bilet başına 2 TL’lik ücreti kulüplerden kesecek. Öte yandan e-bilet uygulamasında istenen bilgiler nedeniyle, taraftarlara ‘fişlenme’ iddiaları gündeme gelmişti.   
Taraf
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde