Başbakan yardımcısı 'Ekonomik Müjdeler Paketi' için tarih verdi

Başbakan yardımcısı 'Ekonomik Müjdeler Paketi' için tarih verdi

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Çankaya Köşkünde Bakanlar Kurulu toplantısına verilen arada gazetecilere önemli açıklamalar yaptı

Başbakan yardımcısı 'Ekonomik Müjdeler Paketi' için tarih verdi
16px
24px
11.07.2016 12:29
ABONE OLgoogle
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, Arife günü ilan edilen Ekonomik Müjdeler Paketi'nin Meclis tatile girmeden evvel çıkarılacağını belirtti. 

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Çankaya Köşkünde Bakanlar Kurulu toplantısına verilen arada gazetecilere yaptığı açıklamada, "(Ekonomik Müjdeler Paketi) Bu planın her bir maddesiyle ilgili, hangi bakanlığın, hangi kurumların ilgili olduğu, sorumlulukların ne olduğu detaylı olarak tespit edildi. Yatırımların teşviki ve ekonominin canlandırılmasıyla ilgili müjdelerin uygulanmasına dönük bazı yasal tedbirler gerekecek. Bu yasal tedbirlerin de, Arife günü ilan ettiğimiz müjdelerle ilgili gerekli yasal düzenlemelerin de Meclis tatile girmeden evvel çıkarılacağını müjdelemek isterim." dedi.

Kurtulmuş, "İçişleri Bakanlığımız Suriyelilerin vatandaşlığı meselesiyle ilgili konuda çalışmalarını tamamlamış değildir. Bakanlığımız teferruatlı bir şekilde konuyla ilgili çalışmaları sürdürüyor. Türkiye'ye faydalı olabilecek, teröre asla bulaşmamış ve Türkiye ile Suriye arasındaki köprüyü oluşturabilecek nitelikteki vatandaşların, nasıl Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçebilir Suriyeliler, bunlarla ilgili çalışmalar yapılıyor. " diye konuştu. 

KURBAN BAYRAMI DA UZUN OLACAK

Numan Kurtulmuş, bayramdaki trafik kazalarıyla ilgili konuşurken "Önümüzdeki bayramda da uzun bir tatil olacak. Dileriz ki hiç kaza olmasın" dedi

İşte Kurtulmuş’un açıklamasından satır başları:"Ölümlü trafik kazasında ciddi bir azalışın olduğunu görüyoruz. Yollardaki kör noktaların tespit edilerek buralara yoğunlaşılmasında bunun payı var. Ama yine de çok büyük bir rakamdır. Türkiye’de trafik kazalarında sıfır can kaybı için çaba göstermeliyiz. Bir ulusal seferberlik mantığı ile alınacak tedbirlerin yerine getirilmesi zorunludur. Önümüzdeki bayramda da uzun bir tatil olacak. Dileriz ki hiç kaza olmasın.

OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ

Osmangazi köprüsüyle ilgili çok önemli bir sonucu paylaşmak isterim. Bu 9 gün içinde ortalama günde 100 bini aşkın geçiş olmuştur. 9 günlük rakam yaklaşık 1 milyondur. Bir kez daha Osmangazi Köprüsü’nün hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

TERÖRLE MÜCADELE

Terörle birlikte Türkiye’de duygusal kopuş isteyenler var. Bu ilkenin Kürtleri de Türkler kadar bu ülkenin sahipleridir. Bu nedenle duygusal kopuş olmuyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde