Başbakan’ın bulunduğu fotoğraftaki ikinci asker de şehit oldu

Başbakan’ın bulunduğu fotoğraftaki ikinci asker de şehit oldu

Mahmut Uslu'nun, yılbaşı gecesi Gaziantep'in Oğuzeli İlçesi'ndeki İl Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi'ni ziyaret eden Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte yemek yiyip sohbet ettiği ortaya çıktı.

Başbakan’ın bulunduğu fotoğraftaki ikinci asker de şehit oldu
16px
24px
09.02.2017 07:22
ABONE OLgoogle

Suriye'de yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda El Bab bölgesinde şehit olan uzman çavuş Mahmut Uslu'nun, yılbaşı gecesi Gaziantep'in Oğuzeli İlçesi'ndeki İl Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi'ni ziyaret eden Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte yemek yiyip sohbet ettiği ortaya çıktı.

Fırat Kalkanı Harekatı’nın 169 gündür devam ettiği Suriye’nin kuzeyindeki El Bab’da IŞİD’li teröristlerle girilen çatışmada şehit olan 4 askerden Ankaralı uzman çavuş Mahmut Uslu, Başbakan Binali Yıldırım’ın, yılbaşı gecesi ziyaret ettiği Gaziantep’in Oğuzeli İlçesi’ndeki İl Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezi’ndeki askerler arasında bulunuyordu.

Yılbaşı gecesinde Başbakan Binali Yıldırım’la aynı karavadan yemek yiyen askerlerden biri olan Şehit Selim Topal (En solda)

ŞEHİT ASKER: VATAN TOPRAĞI DAHA ÖNEMLİ

Başbakan Yıldırım ile karavana yiyen uzman çavuş Uslu, Ankara’da yaşayan annesi Mürşide Uslu’yu telefonla arayarak yeni yılını kutlamıştı.

Şehit Uzman Çavuş Uslu’nun, telefonu verdiği Başbakan Yıldırım ile konuşan annesi Mürşide Uslu, “Oğlumu özledim, yanıma gelsin” diyerek özlemini ifade etmişti. Şehit uzman cavuş Uslu ise, annesine “Vatan toprağı daha önemli” diyerek yanıt vermişti. Başbakan Binali Yıldırım ise, Mürşide Uslu’ya “Çocuklarınız bize emanet, burada iyiler” diyerek ailenin yeni yılını kutlamıştı.

AYNI FOTOĞRAFTAKİ ARKADAŞI DA ŞEHİT OLMUŞTU

Başbakan Binali Yıldırım’ın aynı masada oturup sohbet ettikleri askerlerden hemşehrisi Uzman Çavuş Selim Topal da, 20 Ocak’ta IŞİD’lı teröristlerin saldırısında 4 arkadaşıyla birlikte şehit olmuştu.

25 YIL ÖNCE DE BABASI ŞEHİT DÜŞMÜŞ

El Bab’da şehit olan Uzman Çavuş Mahmut Uslu’nun Kartal’daki evine ateş düştü. Uslu’nun polis memuru olan babası Ali Uslu’nun da 25 yıl önce şehit olduğu öğrenildi.

El Bab şehidi Mahmut Uslu’nun Kartal Atalar Caddesi’ndeki evine ateş düştü. Aileye acı haberin verilmesinin ardından şehidin evi Türk bayrakları ile donatıldı.

Askerlerin acılı haberi vermesinin ardından şehidin annesi Mürşide Uslu gözyaşlarına boğuldu. Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz de eve gelerek, aileye taziye ziyaretinde bulundu.

Şehidin eniştesi Veysel Oğuz ise Altınok Öz’e sarılarak gözyaşı döktü. Şehit Mahmut Uslu’nun bekar olduğu ve annesi ile yaşadığı öğrenildi. Şehidin polis memuru olan babası Ali Uslu’nun 25 yıl önce bir silahlı saldırıda şehit edildiği öğrenildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde