Başbakan'dan milletvekillerine: İşadamlarının elinden tutun

Başbakan'dan milletvekillerine: İşadamlarının elinden tutun

Başbakan Binali Yıldırım "Milletvekilleri işadamlarının elinden tutsun. Bölgede yatırım yaptırsın. Her türlü teşvik veriliyor. Bölgede PKK'nın belini kırdık" dedi.

Başbakan'dan milletvekillerine: İşadamlarının elinden tutun
16px
24px
24.12.2016 16:22
ABONE OLgoogle

Başbakan Binali Yıldırım'ın cazibe merkezleri projesi kapsamında bir araya geldiği bölge milletvekilleri, belediye başkanları ve bakanlara, "Milletvekilleri işadamlarının elinden tutsun. Bölgede yatırım yaptırsın. Her türlü teşvik veriliyor. Bölgede PKK'nın belini kırdık. PKK'yı temizledik ama dışarıdan hala terör örgütlerine destek geliyor" dediği öğrenildi.

Yıldırım başkanlığında, önceki akşam Ak Parti Genel Merkezi'nde, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Cazibe Merkezleri İstişare Toplantısı" yapıldı. Yaklaşık 4 saat süren toplantıya, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, cazibe merkezi olarak ilan edilen illerin milletvekilleri, il başkanları ve katkıda bulunacak illerin belediye başkanları katıldı.

 "PKK'nın beli kırıldı"

Edinilen bilgiye göre toplantıda Yıldırım, milletvekilleri ve belediye başkanlarına, "Milletvekilleri işadamlarının elinden tutsun, bölgede yatırım yaptırsın. Her türlü teşvik veriliyor. Bölgedeki durumu vekillerimiz ve başkanlar birlikte anlatması gerek. Bazı yatırımlar başladığını biliyoruz. Onları yalnız bırakmayın. Kendilerini bir ailenin parçası gibi orada hissetmeliler. Bunun için ne gerekiyorsa yapın. Yatırımcılar kendilerini yalnız hissetmesin. Özellikle bakanlarımıza söyledim, milletvekilleri ve başkanlarımız da bu konuda hassas olmalı" dedi. PKK'nın "belinin kırıldığını" kaydeden Yıldırım, "PKK'yı temizledik, halkın desteği de bitti ama dışarıdan hala terör örgütlerine destek geliyor. Kandil'i bir anlamda Kobani'ye taşıdılar. Örgüt Suriye'den ciddi destek alıyor" değerlendirmesi de yaptı.
 
"Gençler kaçırılmasın diye" 

Kayyum olarak atanan bir belediye başkanının toplantıda, "İstifa etmemiz yönünde tehditler alıyoruz. Seçim ve referandum süreçlerinde bunların yaşanmaması gerekiyor" dedi. Yıldırım da güvenlik önlemlerini artıracaklarını söyledi. Bazı Ak Partili belediye başkanları da, "Halk gidişattan memnun ama 'devlet PKK'ya bir fırsat daha tanır mı' endişesini halk taşıyor. Devletin yeniden çözüm sürecini başlatması halinde eskisinden de daha kötü olacağını düşünüyorlar" yorumunu yaptı. Bu sözler üzerine, Yıldırım'ın "Terörle mücadelede sonuna kadar gideceğiz. Kandil'e çıkarılan kaçırılan gençler de kaçırılmasın, onlar da normal hayatlarına dönsünler diye çalışıyoruz" değerlendirmesi yaptığı ifade edildi.

Toplantıda, bazı yatırımcıların bürokrasiye takıldığına dair şikayetlerini belediye başkanlarına ilettiğinin ifade edilmesi üzerine Yıldırım'ın, "Kim yatırım yapacakken bürokrasiye takılıyorsa hemen milletvekilini, bakanımızı arayın bilgi verin. Olmadı beni arayıp bilgi verin" dediği de kaydedildi.  Milliyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde