Başbakan Yıldırım, yabancı yatırımcıya doğrudan hizmeti başlattı

Başbakan Yıldırım, yabancı yatırımcıya doğrudan hizmeti başlattı

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın yabancı yatırımcıların kamu kurumları nezdindeki sekiz işlemi doğrudan yapabilecekleri ofisi Invest in Istanbul’un resmi açılışını gerçekleştirdi.

Başbakan Yıldırım, yabancı yatırımcıya doğrudan hizmeti başlattı
16px
24px
21.06.2017 18:23
ABONE OLgoogle

Yenilenen Odakule’de faaliyet gösteren Invest in İstanbul’dan hizmet alan yabancı yatırımcı; ikamet izni, çalışma izni, işyeri tescili, vergi kaydı, SGK işlemleri, işyeri açma ruhsatı, imar izni ve yapı ruhsatı işlemlerini tek elden yürütebiliyor.

Yıldırım, “Invest in Istanbul yatırımların yapılması için tek penecereden hizmet verecek. Bürokrasiyi azaltacak. Böylece İstanbul daha çok yatırım alacak” dedi. 
 
Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) yabancı yatırımcıya doğrudan hizmet veren ofisi Invest in Istanbul’un resmi açılışını gerçekleştirdi. Yenilenen Odakule’de faaliyet gösteren Invest in Istanbul, İstanbul’a yatırım yapmayı hedefleyen yabancı yatırımcılara kamu kurumları nezdindeki sekiz işlemi doğrudan yapabilme imkanı sağlıyor. Açılışta konuşan Başbakan Yıldırım “Invest in Istanbul yatırımların yapılması için tek penecereden hizmet verecek. Bürokrasiyi azaltacak. Böylece İstanbul daha çok yatırım alacak” dedi.  
 
İSTKA’nın koordinatörlüğü ve İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Ticaret Odası ile İstanbul Sanayi Odası’nın ortaklığıyla hayata geçen Invest in Istanbul’a başvuran bir yabancı yatırımcı; ikamet izni, çalışma izni, işyeri tescili, vergi kaydı, SGK işlemleri, işyeri açma ruhsatı, imar izni ve yapı ruhsatı işlemlerini tek elden yürütebiliyor.

Invest in Istanbul’a Başbakanlık Yatırım ve Destek Ajansı, İstanbul İl Göç İdaresi Müdürüğü, İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı, İstanbul Sosyal Güvenlik Müdürlüğü ile İstanbul Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü de destek veriyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde