Başbakan Yıldırım ile ABD Başkan Yardımcısı Pence bir araya geldi: Görüşmeden ne çıktı?

Başbakan Yıldırım ile ABD Başkan Yardımcısı Pence bir araya geldi: Görüşmeden ne çıktı?

Başbakan Yıldırım, ABD Başkan Yardımcısı Pence ile Beyaz Saray'da görüştü.

Başbakan Yıldırım ile ABD Başkan Yardımcısı Pence bir araya geldi: Görüşmeden ne çıktı?
16px
24px
09.11.2017 19:29
ABONE OLgoogle

Görüşmeye, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ile Başbakan Yıldırım'ın Dışişleri Başdanışmanı Kerim Uras ve diğer yetkililer katıldı. 

Başbakan Binali Yıldırım, Washington’da dün akşam için planlanan ancak bugüne ertelenen randevuda ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile bir araya geldi. Görüşmeye, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ile Başbakan Yıldırım’ın Dışişleri Başdanışmanı Kerim Uras ve diğer yetkililer de katıldı.

Masada ABD’nin terör örgütü PYD/PKK’ya verdiği silahlar, terör örgütü elebaşı Gülen’in iadesi ve vize krizi var. Beyaz Saray Roosevelt Salonu’nda basına kapalı gerçekleşen görüşme, TSİ 19.00’da başladı. İkili arasındaki görüşme 1 saat 20 dakika sürdü.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, “İki ülke dost ve müttefik olarak yapıcı diyalog ihtiyacı üzerine mutabık kaldı. İki lider, görüşmelerinin Türk Amerikan ilişkilerinde yeni bir sayfa açılması yardımcı olmasını umut ettiklerini açıkladı. ABD vatandaşlarının, Türk vatandaşlarının tutuklanmasına ilişkin derin kaygısını ifade etti. Liderler görüşmede Ortadoğu’nun güvenlik ve istikrarının iki ülkenin ortak çıkarına olduğu vurguladı” ifadeleri yer aldı.

Yıldırım-Pence görüşmesi sırasında Beyaz Saray çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Başbakan Yıldırım'ın ziyareti dolayısıyla Beyaz Saray'ın önündeki Lafayette Park'ın tamamen kapatıldığı ve parka çıkan sokaklarda ilave güvenlik önlemleri alındığı görüldü. Olası protestolara karşı polisin aldığı güvenlik önlemleri dikkati çekti. 

Başbakan Yıldırım, Pence ile görüşmesinin ardından Washington'daki temaslarını tamamlayarak, New York'a hareket etti.
Öte yandan Dolar/TL dün yaşanan sert yükseliş hareketinin ardından bugün gelen düzeltme ile bir ara 3.84’e kadar gerilese de bu seviyelerde tutunamadı. Reuters’ın geçtiği haberde piyasaların Yıldırım’ın Pence ile bu akşam yapacağı görüşmeyi yakından izleyeceği belirtildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde