Başbakan Yıldırım eski bakanları toplantıya davet etti, kimler gelmedi?

Başbakan Yıldırım eski bakanları toplantıya davet etti, kimler gelmedi?

Başbakan Binali Yıldırım, kuruluşundan bugüne AKP hükümetlerinde görev yapan bakanlarla parti genel merkezinde bir araya geldi

Başbakan Yıldırım eski bakanları toplantıya davet etti, kimler gelmedi?
16px
24px
20.03.2017 11:04
ABONE OLgoogle

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti hükümetleri döneminde bakanlık görevinde bulunan isimleri AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen kahvaltıda ağırladı.

Ahmet Davutoğlu ve Abdullah Gül'ün, anayasa ve sistem değişikliğinin görüşüleceği kahvaltı buluşmasına davetli olmalarına rağmen katılmamaları ise dikkat çekti.

Organizasyon için belirlenen isimler, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı tarafından telefonla aranarak davet edildi.

Davet edilen isimler arasında 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski TBMM Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu da vardı.

Anayasa ve sistem değikliğiyle halk oylamasına ilişkin çalışmaların istişare edildiği toplantıya Davutoğlu ile Gül katılmadı.

Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ise toplantıya katılan isimler arasında yer aldı.

ŞUBAT’TAKİ TOPLANTIYA DA KATILMAMIŞLARDI

Gül ve Davutoğlu, AKP’nin 25 Şubat’taki ‘yeni anayasa toplantısına’ da yurt dışında oldukları için katılamamışlardı.

TOPLANTIYA KİMLER KATILDI

AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın parti genel merkezinde düzenlediği toplantıya, eski TBMM başkanlarından Cemil Çiçek, Bülent Arınç ve Mehmet Ali Şahin, eski başbakan yardımcılarından Beşir Atalay ve Yalçın Akdoğan, eski bakanlar Abdülkadir Aksu, Muammer Güler, Efkan Ala, Sadullah Ergin, Vecdi Gönül, Taner Yıldız, Hüseyin Çelik, Nimet Baş, Zafer Çağlayan, Mustafa Elitaş, Kürşad Tüzmen, Nihat Ergün, Ali Coşkun, Fatma Şahin, Selma Aliye Kavaf, Ayşenur İslam, Volkan Bozkır, Suat Kılıç, Atilla Koç, Erdoğan Bayraktar, Fatma Güldemet Sarı, İdris Güllüce, İmdat Sütlüoğlu, Mustafa Demir, Osman Pepe ve Faruk Nafiz Özak katıldı.

Toplantı sonrası basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan eski Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin, çok faydalı geçtiğini belirttiği toplantıda eski çalışma arkadaşlarıyla halk oylaması konusunda bilgi alışverişi yaptıklarını söyledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde