Başbakan Yıldırım'dan o Prof'a: Halt etmiş, zırva

Başbakan Yıldırım'dan o Prof'a: Halt etmiş, zırva

Başbakan Binali Yıldırım, geçtiğimiz günlerde bir programda 'Namaz kılmayan hayvandır' diyen profesör Mustafa Aşkar'ın sözleri için "Halt etmiş, zırva" dedi.

Başbakan Yıldırım'dan o Prof'a: Halt etmiş, zırva
16px
24px
14.06.2016 20:46
ABONE OLgoogle
Başbakan Binali Yıldırım, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde görev yapan Prof. Mustafa Aşkar'ın TRT'de sarfettiği "Namaz kılmayan hayvandır" sözlerine sert tepki gösterdi.

Başbakan Binali Yıldırım Kütahya'da madencilerle iftar programına katıldı. 

Bir gazetecinin geçtiğimiz gün TRT ekranlarında yayınlanan 'Ramazan Sevinci' programında Prof.Dr. Mustafa Aşkar'ın söylediği 'namaz kılmayan hayvandır' sözlerini hatırlatması üzerine Başbakan, "Halt etmiş, saçma, zırva' yorumunda bulundu.

Yıldırım, "Halt etmiş. Kim söylediyse Zırva. Biz dinimizin değerlerini biliyoruz" diye konuştu.

Binali Yıldırım şöyle konuştu: "Değerlendirecek bir yanı yok. Halt etmiş. Kim söylediyse zırva. Biz dinimizin değerlerini biliyoruz. Hoş görü dinidir, sevgi dinidir, kardeşlik dinidir. Dolayısıyla bu ve buna benzer sözler kabul edilemez. Böyle bir şey söylediyse çok büyük hata etmiş, saçmalamış, zırva. Ünvanı ne olursa olsun, yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede böyle münasebetsiz laflar eden birisinin Müslümanlar nezdinde hiçbir yeri yoktur."
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde