Başbakan Yıldırım'dan Gökçek açıklaması

Başbakan Yıldırım'dan Gökçek açıklaması

Başbakan Yıldırım,  Gökçek'in istifa edeceği iddialarına "Dedikoduya göre amel edilir mi?" yanıtı verdi.

Başbakan Yıldırım'dan Gökçek açıklaması
16px
24px
06.10.2017 14:32
ABONE OLgoogle

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'da Cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yıldırım, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifa iddialarına ilişkin "Kim söylüyor? Dedikoduya göre amel edilir mi?" dedi.

Yıldırım ayrıca şunları söyledi: 

"İbadi'den böyle bir davet gelmiştir. Bu konuda arkadaşlarımız içeriği, zamanlaması konusunda çalışıyorlar. Bu önemli bir ziyarettir. Hazırlıkların yapılması gerekir. Başika'daki askerlerimiz DEAŞ'la mücadeleye katılacaklara eğitim vermek üzere oradalar. Başika'nın aramızda sorun olmayacağını düşünüyorum.

Kuzey Irak meselesi milli güvenlik meselesidir. Kademe kademe başka yaptırımlar da olacak. Irak'la olan ticari faaliyetlerimizin zarar görmemesi için Habur'un batısında Ovaköy denen kapının faaliyete geçilmesi. Bu konuda Irak'tan destek istiyoruz. Bu konuları ele almak için İbadi'yle bir araya gelmekten memnuniyet duyacağım.

(Sınır kapılarının ve hava sahasının kapatılması) Planları yapıldı. Zamanı yeri hasıl olduğunda gereken adımlar atılır. Türkiye'nin hedefi Kuzey Irak'ta yaşayan Kürt kardeşlerimiz değildir. Her türlü grup orada rahatça yaşamalıdır."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde