Başbakan Yıldırım: OHAL tekrar uzatılacak

Başbakan Yıldırım: OHAL tekrar uzatılacak

Başbakan Binali Yıldırım olağanüstü halin uzatılmasını teklif edeceklerini belirtti

Başbakan Yıldırım: OHAL tekrar uzatılacak
16px
24px
14.07.2017 16:01
ABONE OLgoogle

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde Ciner Medya Grubu Ankara Temsilcisi Alican Türkoğlu'nun da aralarında yer aldığı, medya temsilcileriyle bir araya geldi. Başbakan Yıldırım, toplantıda önemli konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yıldırım, "OHAL'in 3 ay daha uzatılması yönünde teklifimiz olacak." dedi.

15 Temmuz'un yıl dönümüne ilişkin hazırlanan afişlerle ilgili tartışmaya değinen Yıldırım, "Kimsenin rahatsız olacağı durum yok. Başından beri asker kılığına girmiş teröristler dedik. Alınganlık gösterecek bir şey yok. TSK'yı hedef alma düşüncesi yoktur. İlk defa mı böyle fotoğraf görülüyor, daha vahimlerini bu halk gördü" dedi.

Yıldırım, OHAL uygulamasının ne zaman biteceğine yönelik herhangi bir takvim ise olmadığının altını çizdi.

OHAL en son 19 Nisan'da üçüncü kez üç aylığına uzatılmıştı.

MAHKEMEDEKİ "HERO" GERGİNLİĞİ

"Cumhurbaşkanı'na suikast" davasında darbe sanığının "Hero" yazılı tişört giymesi nedeniyle yaşanan gerginliği değerlendiren Yıldırım "Bu suçun itirafıdır, milletin öfkesini kabartan tutumdur; içeri nasıl sokulduğunu Adalet Bakanlığı araştırıyor. Failleri ortaya çıkarılacaktır. Cumhurbaşkanı'nı öldürmeye giden bir alçağın üstünde "kahraman" yazması kabul edilemez, cezaevleri gerekli tedbirleri alacaktır, bir daha böyle görüntüler olmayacaktır" açıklamasında bulundu.

Başbakan Yıldırım, Katar krizine ilişkin olarak "Katar'a her an ziyaretler olabilir" dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde