Başbakan Yıldırım New York'ta Musevi cemaatiyle görüştü

Başbakan Yıldırım New York'ta Musevi cemaatiyle görüştü

ABD’de çeşitli temaslar için bulunan Başbakan Binali Yıldırım, New York’ta Musevi cemaati temsilcileriyle görüştü.

Başbakan Yıldırım New York'ta Musevi cemaatiyle görüştü
16px
24px
10.11.2017 07:33
ABONE OLgoogle

ABD’de çeşitli temaslar için bulunan Başbakan Binali Yıldırım, New York’ta Musevi cemaati temsilcileriyle görüştü. Washington’daki temaslarını tamamlayan Başbakan Binali Yıldırım, New York’a geldi.

JFK Havalimanı’na indikten sonra kalacağı otele uğramadan direk olarak New York Başkonsolosluğu’na geçen Yıldırım, burada Musevi cemaati temsilcileriyle görüştü.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yahudi kuruluş temsilcileriyle buluştu

BAŞBAKAN YILDIRIM BM GENEL SEKRETERİ GUTERRES VE FİNANS KURULUŞ TEMSİLCİLERİ İLE GÖRÜŞTÜ

Başbakan Binali Yıldırım Musevi cemaati temsilcilerinin ardından Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri António Guterres ile de görüştü.

Yıldırım, BM Genel Sekreteri Guterres’im ardından finans kuruluş temsilcileri ile de bir araya geldi. 

Basına kapalı gerçekleşen toplantının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Başbakan Yıldırım, görüşmede ele alınan konulara değindi.

"Bizim beklentimiz BM'ye üye ülkelerin mülteci krizine ortak olmaları"

Guterres ile bölgesel ve küresel sorunları değerlendirdiklerini dile getiren Yıldırım, şöyle konuştu:

"Özellikle Türkiye'nin etrafında var olan istikrarsızlıkların doğurduğu sonuçların ve göçlerin, mülteci krizinin ortaya koyduğu yükün Türkiye tarafından ne kadar büyük bir fedakarlıkla karşılandığını Sayın Genel Sekreter ifade etti. Tabii bizim burada beklentimiz bütün Birleşmiş Milletlere üye ülkelerin bu yüke ortak olmaları. Ayrıca son zamanlarda Myanmar Rohingya Müslümanlarına yapılan etnik temizlik konusunda Birleşmiş Milletlerin daha aktif hareket etmesi ve uluslararası camiayı harekete geçirmesi gerektiğini ifade ettik ve 'Bu konuda bir karar oluşturma yolu zorlanmalıdır' dedik. Diğer yandan da tabii oradan evlerinden yurtlarından uzaklaştırılan, göçmek zorunda kalan o insanlara hem insani yardımın BM koordinasyonunda akması hem de o insanların yurtlarına dönmesi gerektiğini, bunların sesinin yeterince duyurulamadığı, bu konuda Türkiye'nin sadece hem insani yardım hem de oradaki Müslümanların yaşadığı bu etnik temizliği dünya kamuoyunun dikkatine getirdiğini ifade ettik."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde