Başbakan Yıldırım: Fesih yetkisi yok seçim yenileme var

Başbakan Yıldırım: Fesih yetkisi yok seçim yenileme var

16 Nisan'da yapılacak referandumla ilgili konuşan Başbakan Binali Yıldırım, son referandum anketine ilişkin "Anket sonuçları var ama paylaşmayacağım. Vatandaşlarımıza biraz saygısızlık olarak görüyorum" dedi. Yıldırım ayrıca, anayasa değişikliğiyle birlikte bakan sayısının azaltılacağını söyledi.

Başbakan Yıldırım: Fesih yetkisi yok seçim yenileme var
16px
24px
02.04.2017 08:12
ABONE OLgoogle

CNN Turk-Kanal D ortak yayınında konuşan Yıldırım, başkanlık referandumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yıldırım, fesih yetkisi tartışmalarıyla ilgili "Yeni sistemde cumhurbaşkanının fesih yetkisi yok. Fesih yok ama bir şey var o da seçimlerin yenilenmesidir. Seçimlerin yenilenmesi bir tıkanmaya, krize karşı tedbirdir" dedi.

Referandum anketleriyle ilgili de konuşan Yıldırım, "Anket sonuçları var ama paylaşmayacağım. Vatandaşlarımıza biraz saygısızlık olarak görüyorum. Gerçek anket, gerçek sonuç vatandaşlarımızın 16 Nisan'da sandığa gidip vereceği oylardır" diye konuştu.

'REFERANDUMDAN HAYIR ÇIKARSA…'

Başbakan Yıldırım, "'Evet'in suyu mu çıktı. Benim evet çıkacağından zerre kadar tereddütüm yok. Hayır grubunun yaptığı gibi korku kaos endişe pompalamak istemiyorum. Vatandaş gidecek hayır da verecek evet de verecek. Karar bizim başımız üstüne. Biz evet çıkarsa Türkiye'nin ne kazanacağını anlatıyoruz. Onlar ne anlatıyor evet çıkarsa muhtarlıklar kapatılacak minibüs hatları iptal olacak fabrikalar elden alınacak…Yabancı yatırımcı öngörülebilirliğe bakar. Yabancı yatırım ülkede güçlü iktidar varsa gelir. Büyüme güçlü iktidarda olur" dedi.

'ABDULLAH GÜL'ÜN OYU'

AKP kurucularından Abdullah Gül'ün referandumda kullanacağı oyun rengine ilişkin tartışmalara değinen Yıldırım, "Benim başkasının oyu hakkında hüküm vermem çok büyük nezaketsizlik olur. Kimseye oyunun rengini sormadım. Sadece evet vermenin ülkenin geleceği açısından önemli olduğu anlatıyoruz. Ahmet (Davutoğlu) Bey anayasa görüşmelerinde destekledi. Abdullah Bey bu partinin kurucularındandır. Bizim yol arkadaşlığımız belirli bir süreye göre değildir ahirete kadardır. Zaman zaman hepimizin hataları olur ama hiçbir yol arkadaşımız bu davaya bilerek ihanet etmemiştir" dedi.

 

ÜLKER'İN 1 NİSAN REKLAMI: TALİHSİZ BİR REKLAM

 

Yıldırım, gündem olan Ülker'in 1 Nisan reklamıyla ilgili de şöyle konuştu:

"Görmedim de duydum. Anlatıldı. Hiç yersiz anlamsız, insanlara o darbe günlerini hatırlatan bir takım ifadeler varmış. Bir hesaplaşma falan. Ablalar abiler…Bir takım yersiz laflar içeren. Zaten toplumda bir tedirginlik var bu tedirginliği tetikleyen talihsiz bir reklam. Hakikaten 1 Nisan şakası gibi. Bugünlerde herkesin çok daha sorumlu davranması lazım. Milletin duyarlılığna saygı gösterilmesi lazım. Milletimiz bu konuda çok diri, çok uyanhık en ufak bir hareketlenmede hemen arıyorlar."

'KILIÇDAROĞLU BİLİYORSA AÇIKLASIN'

Yıldırım CHP Lideri Kemal Kılıçdarolu'nun "FETÖ'nün siyasi ayağı neden ortaya çıkarılmıyor?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"FETÖ'nün siyasi ayağı yok. Olanlarla ilgili temizliği yaptık. Belediye meclis üyeleri, belediye başkanları, partimiz içinde bazı yöneticiler bunların gereğiniz yaptık. Bizim bilmediğimiz bir şey var da Kılıçdaroğlu biliyorsa açıklasın. Üzülmez, kızmayız, ben yok diyorum, var diyorsa buyursun açıklasın, milletin kafasını karıştırmasın. Kimseyi korumayız, ister milletvekili olsun, ister babamın oğlu olsun, FETÖ'nün yanında olan kimseyi korumayız. Götürsün savcılara versin"

FESİH SÖZLERİ YILDIRIM'IN 'YERSEN...' SÖZLERİNİ AKLA GETİRDİ

Başbakan Yıldırım'ın 'Cumhurbaşkanı'nın fesit yetkisi yoktur, seçim yenileme yetkisi vardır' sözleri birkaç gün önce FETÖ'nün Hava Kuvvetleri imamı Adil Öksüz'ün darbeden beş gün sonra ABD Başkonsolosluğunun aramasının ortaya çıkmasından sonra sarf ettiği sözleri akla getirdi. Başbakan Yıldırım ABD konsolosluğunun yaptığı açıklamaya inanmadığını ima ederek 'yersen...' demişti. Yıldırım'ın bu sözleri de vatandaşların aklına o sözleri getirdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde