Başbakan Yıldırım, Anayasa değişikliği için tarih verdi

Başbakan Yıldırım, Anayasa değişikliği için tarih verdi

Başbakan Yıldırım, anayasa değişikliği çalışmalarına ilişkin, "Bu hafta siyasi partilerle görüşmelerimizi tamamlayıp, son şeklini vereceğiz. İnşallah bütün partilerimizin katılımıyla değişikliği gerçekleştiririz." dedi.

Başbakan Yıldırım, Anayasa değişikliği için tarih verdi
16px
24px
08.11.2016 13:02
ABONE OLgoogle

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

Avrupa ülkelerine seslenen Yıldırım, şöyle konuştu:

"PKK'ya arka çıkan Avrupalı dostlarımıza buradan selam gönderiyorum. Bırakın Türkiye'nin hukuk meselesi ile uğraşmayı da gençliğinizi, geleceğinizi zehirleyen PKK uyuşturucu tacirlerine karşı bir laf edin, bir şey söyleyin. Bizim bu topraklardaki mücadelemiz sadece milletimizin huzuru, güvenliği değil, aynı zamanda sizin de geleceğinizin mücadelesidir."

"Yanlış anladınız"

Yıldırım, HDP'nin TBMM Genel Kurulu ve komisyon çalışmalarına katılmama kararına ilişkin, "Şimdi de bu vekiller (HDP) kalkmış diyorlar ki yasama faaliyetlerini durduruyoruz. Millet size yasama faaliyetlerinizi değil, terör faaliyetlerinizi durdurun dedi, yanlış anladınız." dedi.

"Siyasi basiretsizlik örneği"

CHP'nin Parti Meclisi toplantısına ilişkin yayımlanan bildirgenin, siyasi basiretsizlik örneği olduğuna işaret eden Yıldırım, "Yaptıkları açıklama tam bir siyasi basiretsizlik örneği. Nedir bu ya? Kepazelik. Üniversite öğrencilerinin her dersten sonra kapı önünde okudukları boykot bildirgeleri gibi." diye konuştu.

"Türkiye koalisyon dönemlerini tarihe gömmüş olacak"

Anayasa değişikliği çalışmalarının sürdüğünü hatırlatan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Anayasa değişikliği ve hükümet sistemiyle ilgili yapacağımız değişiklikle Türkiye inşallah artık koalisyon dönemlerini tarihe gömmüş olacak. Artık koalisyon yok, her zaman tek başına güçlü siyasi irade olacak. Güçlü siyasi irade, Türkiye'nin bekası için, birliği için beraberliği için olmazsa olmazıdır.

Anayasa değişikliği konusunda da bir adım daha atıyoruz. Bu hafta siyasi partilerle görüşmelerimizi tamamlayıp, son şeklini vereceğiz. İnşallah bütün partilerimizin katılımıyla bu değişikliği gerçekleştirir, artık bu tartışmayı da ülkenin, milletin gündeminden çıkarırız."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde