Başbakan Yardımcısı Canikli: Tankla beni almaya geldiler

Başbakan Yardımcısı Canikli: Tankla beni almaya geldiler

Başbakan Yardımcısı Canikli, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlattı. Canikli, darbecilerin kendisini almak için tankla geldiğini ancak halkın engeliyle karşılaştığını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Canikli: Tankla beni almaya geldiler
16px
24px
20.07.2016 09:45
ABONE OLgoogle
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, darbe girişimi sırasında yaşadıklarını anlatırken "Haber aldık, sonra beni almaya geldiler. Önce tankla, vatandaş önünü kesti, gelemedi. Sonra helikopterle 9 maskeli, elleri silahlı. Daha önce evden ayrılmıştım eşimle. Bütün site dışarı çıkmış, polisler de gelmişti. Polisler ateş etti, vatandaşı da görünce helikopterle kaçıp gittiler" dedi.
 
Canikli, darbe girişimi sırasında yaralanarak Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınanları ziyaret etti.
 
Genelkurmay Başkanlığının önünde kolundan yaralanan Levent Karabilek'i ziyareti sırasında hiçbir darbe girişiminde halka kurşun sıkılmadığını, Meclis'in bombalanmadığını vurgulayan Canikli, bu girişimde bulunanlara karşı en ağır cezanın verileceğini belirtti.
 
Canikli, "Yarından itibaren kararlar açıklanacak. Millete ihanet edeceksiniz, düşmandan koruması için milletin verdiği silahı millete doğrultun, böyle bir şey yok. Devlet olarak inşallah bütün kararlar alınacak" ifadelerini kullandı.
 
Canikli, darbe girişiminin gerçekleştiği gece İstanbul'da bulunduğunu belirterek, yaşadıklarını şöyle aktardı:
 
"Toplantıdan yeni geldim, saat 22.15'te. Haber aldık, sonra beni almaya geldiler. Önce tankla, vatandaş önünü kesti, gelemedi. Sonra helikopterle, İKEA var kaldığımız yerin karşısında oraya indiler 9 maskeli, ellerinde silahlı. Daha önce evden ayrılmıştım eşimle. Bütün site dışarı çıkmış, polisler de gelmişti. Polisler ateş etti, vatandaşı da görünce kaçıp helikopterle geriye gittiler. Sitenin girişinde vatandaş izin vermedi."
 
Ordunun önemine işaret eden Canikli, "Ordumuz bizim gözbebeğimiz. Bu milletin güvenliği için en büyük desteğimiz ama temizlenmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.
 
YOZGAT'TAN GELDİ, BAŞKENT'TE YARALANDI
 
Genelkurmay Başkanlığının önünde kolundan yaralanan Levent Karabilek, odasındaki Türk bayrağının darbe girişiminin yaşandığı gece elinde olduğunu anlattı.Ateş edilmesiyle sağ kolunun yaralandığını, daha sonra yere düşen bayrağı sol eliyle aldığını belirten Karabilek, bayrağın üzerinde kendi kanının bulunduğunu söyledi. Yozgat'dan gece yarısı yola çıkarak geldiği Ankara'da darbeye karşı durduğunu dile getiren Karabilek, "Bir daha olsa, bin kere olsa yine giderim" diye konuştu.
 
Canikli, sağ kolunu kaybeden Hüseyin Kesti ile darbe girişimi sırasında yaralanan diğer vatandaşları da ziyaret etti. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde