Başbakan Davutoğlu o soruya cevap vermedi

Başbakan Davutoğlu o soruya cevap vermedi

İl ve ilçe başkanlarının atama yetkisinin elinden alınması sorulan Davutoğlu soruyu cevaplandırmadı. Davutoğlu, bu basın toplantısı değil dedi.

Başbakan Davutoğlu o soruya cevap vermedi
16px
24px
02.05.2016 08:34
ABONE OLgoogle
Başbakan Davutoğlu, '1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü' dolayısıyla Çankaya Köşkü'nde bir grup işçiyi ağırlamasının ardından basın mensuplarının Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlayarak, gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dokunulmazlıklarla ilgili Anayasa değişiklik teklifinin görüşüldüğü TBMM Anayasa Komisyonu'nda yaşanan kavgaya ilişkin "Bir konuyu beğenirsiniz beğenmezsiniz, katılırsınız katılmazsınız; ama normal hukuki süreçler içerisinde Anayasa Komisyonu'na gelmiş olan bir teklifi ancak orada barışçıl şekilde konuşarak eleştirebilirsiniz. Şiddet uygulamak, bu hiçbir yere yakışmaz ama Meclis'imize hiç yakışmaz. Yarın Anayasa Komisyonu normal çalışmasını yapacak. Hukuki süreç işleyecek" dedi. 

"1 MAYIS'LA İLGİLİ ÇOK CİDDİ İSTİHBARATLAR VARDI"

1 Mayıs'la ilgili çok ciddi istihbaratlar alındığını açıklayan Davutoğlu, "1 Mayıs'la ilgili çok ciddi istihbaratlar vardı. Hamdolsun 1 Mayıs'ı barış içinde kutlayan vatandaşlarımıza yönelik her türlü tedbir alındı. Bütün dünyada özellikle bölgemizde zor günler yaşıyoruz. Böyle günlerde 1 Mayıs gibi bizi birleştiren bayramlarda hiçbir gerilime, kutuplaşmaya izin vermemek lazım. Yeni hüzünlerin yaşanmaması için barışçıl gösteri hakkını kullanmak, her türlü gerilimden de uzak durmak lazım. Bütün Türkiye'de barış içinde bir 1 Mayıs temenni ediyorum. Terör olaylarını lanetliyorum. Terör olaylarına karşı da bugün ortaya çıkan ortak bilinçle hareket ettiğimizde millet olarak bunların üstesinden geliriz" ifadelerini kullandı. 

'MKYK'YA YETKİ DEVRİ' SORUSUNU YANITLAMADI

AK Parti'nin MKYK toplantısının ardından genel başkanların kullandığı il ve ilçe başkanı atama yetkisini MKYK'ya geçtiğinin duyurulması da sorulan Başbakan Davutoğlu, bu soruyu yanıtlamayarak, "Basın toplantısı değil bu, çok teşekkürler" dedi. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde