Başbakan Davutoğlu: "Teknoloji üretene ne teşvik istiyorsa vereceğiz"

Başbakan Davutoğlu: "Teknoloji üretene ne teşvik istiyorsa vereceğiz"

Başbakan Davutoğlu, Türkiye'nin teknoloji üreten bir ülke olmasını istediklerini söyledi.

Başbakan Davutoğlu: "Teknoloji üretene ne teşvik istiyorsa vereceğiz"
16px
24px
08.04.2015 13:56
ABONE OLgoogle
Başbakan Davutoğlu, "Bizden sonraki neslin bedel ödeyeceği hiçbir kararı almayacağız. Mali ve sosyal güvenlik açıklarına yol açmayacağız" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Merkezi'nde düzenlenen TOBB VIII. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası'nda yaptığı konuşmada, "Bizden sonraki neslin bedel ödeyeceği hiçbir kararı almayacağız. Bizden sonraki yöneticilerin bir şekilde ödemek zorunda oldukları mali açıklar, sosyal güvenlik açıklarına yol açmayacağız. Çünkü biz sorumluluk sahibiyiz. Bizim meselemiz geçici bir iktidar hevesi değildir. Bizim meselemiz, Türkiye'yi yeniden inşa etme meselesidir" dedi.

Seçim öncesinde iki tehlike bulunduğuna işaret eden Davutoğlu, "İki tehlike vardır seçim öncesinde. İktidar partisini bekleyen tehlike veya tuzak diyeyim, seçim ekonomisi uygulamasıdır. Son 12 yıl içinde 3 genel seçim, 3 yerel seçim, referandumlar geçirdik. Tarih de millet de kayıtlar da şahittir ki hiçbirisinde seçim ekonomisi uygulamadık" diye konuştu.

"Teknoloji üretene ne teşvik istiyorsa vereceğiz"

Başbakan Davutoğlu, Türkiye'nin teknoloji üreten bir ülke olmasını istediklerini söyledi.

Üretim teşviklerini sürdüreceklerine işaret eden Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Kim Türkiye'de yeni bir anlayışı, yeni bir ürünü, yeni bir teknolojiyi devreye sokarsa onun bizim başımızın üzerinde yeri vardır. Ne teşvik istiyorsa vereceğiz, ne istiyorsa yapacağız. Ama artık biz teknoloji tüketen bir ülke olmak istemiyoruz, teknoloji üreten bir ülke olmak istiyoruz."

"Girişimcilerin önündeki sıkıntıları kaldıracağız"

Davutoğlu, taşınırların teminat olarak kullanılmasının önündeki engelleri kaldırılacağını bildirdi.

Girişimcilerin sıkıntılarını ortadan kaldıracaklarını ifade eden Davutoğlu, "Herhangi bir kredide teminat gösterilmesi icap ettiğinde sadece nakdi değil, ayni değerlerde teminat gösterilebilecek ve taşınırların teminat göstermesi üzerinden de özellikle teminat konusunda sıkıntı çekebilecek girişimcilerin önündeki sıkıntıları kaldıracağız" dedi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde