Başbakan Davutoğlu: Kılıçdaroğlu Hazineyi boşaltacak!

Başbakan Davutoğlu: Kılıçdaroğlu Hazineyi boşaltacak!

Başbakan Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun herkese eski Türkiye alışkanlıklarını hatırlattığını söyledi.

Başbakan Davutoğlu: Kılıçdaroğlu Hazineyi boşaltacak!
16px
24px
21.04.2015 13:09
ABONE OLgoogle
Başbakan Ahmet Davutoğlu, TOBB Sektörel Ekonomi Şurası'nda yaptığı konuşmada, Kılıçdaroğlu'nun herkese eski Türkiye alışkanlıklarını hatırlattığını belirterek, "Nedir bu eksik Türkiye alışkanlıkları? Sahip olmadığın bir kaynağı dağıtacaksın. Söz vereceksin, konuşacaksın ama yapmayacaksın. Yarın ne olur diye bakmayacaksın, bugünü kurtarmaya çalışacaksın. Olabilecek en geniş koalisyon cepheleri oluşturmaya çalışıp bir şekilde iktidara tutunmaya çalışacaksın. Arkadaşlarımız, Kılıçdaroğlu'na gerekli cevapları tek tek alanlarında verecekler" şeklinde konuştu.
 
"Seçim ekonomisi uygulamadık, uygulamayacağız"
 
Davutoğlu "Şunu yapabilirdik, 'Seçime gidiyoruz, herkese bol keseden bazı sözler verelim'. Ama bedelini yine halk öder. En ciddi ahlaki yozlaşma, ekonomide yapamayacağı sözü verip ya da iktidardaysa kısa dönemli hesap yapıp milletin uzun dönemli geleceğini riske etmektir. Biz bunu yapmadık, yapmayacağız. Ne olursa olsun seçim ekonomisi uygulamadık, uygulamayacağız" ifadelerini kullandı.
 
"Şimdi Derviş ile niye konuştuğunu daha iyi anlıyoruz"
 
"Kaynağı belli olmadan vaat verdiğinizde, o vaatten istifade ettiğini zanneden kitleler bir müddet sonra en büyük bedeli öderler" diyen Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Şimdi Kemal Derviş ile niye konuştuğunu daha iyi anlıyoruz, bu şeylerden önce. Çünkü bizim biriktirdiğimiz hazineyi boşaltacak, sonra da Kemal Derviş'i çağırıp IMF önünde nasıl borç dileneceğimizin hesabını da onunla yapacak."
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde