Başbakan 'Araştırılsın' demişti: 'Vergi cennetleri' için araştırma önergesi verildi

Başbakan 'Araştırılsın' demişti: 'Vergi cennetleri' için araştırma önergesi verildi

"Paradise papers" haberinin ardından CHP ve HDP, konunun araştırılması için TBMM'ye araştırma önergesi verdi.

Başbakan 'Araştırılsın' demişti: 'Vergi cennetleri' için araştırma önergesi verildi
16px
24px
08.11.2017 12:48
ABONE OLgoogle

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Bülent Tezcan, Başbakan Binali Yıldırım'ın oğullarının Malta'da off-shore şirketleri olduğu iddiaları üzerine TBMM'ye araştırma önergesi verdiklerini belirtti.

Tezcan, CHP genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında bu belgelerin açıklanmasıyla dünya çapında vergiden kaçmak amacıyla bazı isimlerin vergi cenneti ülkelerde şirketler kurduğunun ortaya çıktığını söyleyerek, şunları kaydetti:

"Bu kara tabloya hükümet sayesinde Türkiye de girdi. Başbakanın çocukları ve akrabalarının vergi cenneti olan Malta'da şirketleri olduğu ortaya çıktı"  Başbakan Yıldırım'dan Off-shore haberlerine yanıt: Soruşturma açılmasını özellikle istiyorum..

CHP'nin yanı sıra, HDP de söz konusu belgelerin Türkiye ile ilgili kısımlarının araştırılması için araştırma önergesi sunarak, Meclis araştırması açılmasını istedi.

Cumhuriyet gazetesinin dünya genelinde 67 medya kuruluşuyla birlikte önceki gün yayımladığı "Paradise papers" adını taşıyan belgelerde Yıldırım'ın iki oğlunun Malta'da beş şirketi bulunduğu iddia edilmişti.   Başbakan Yıldırım 'Yasakladım' demişti: Oğlu 7 Milyon Dolarlık ihale almış

Başbakan Yıldırım, dün ABD'ye gidişinden önce düzenlediği basın toplantısında, oğullarının şirketlerinin açık faaliyet gösterdiğini, her türlü mali ve hukuki soruşturmanın yapılabileceğini kaydetmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde