Baş kayyum da aday: Yeni HSK’ya ilginç isimler

Baş kayyum da aday: Yeni HSK’ya ilginç isimler

Yeni Hâkimler ve Savcılar Kurulu’na (HSK) üye seçilmek için başvuran 83 aday arasında ilginç isimler dikkat çekti.

Baş kayyum da aday: Yeni HSK’ya ilginç isimler
16px
24px
04.05.2017 07:30
ABONE OLgoogle

Anayasa değişikliği ile 13 üyeli ve 2 daireli olarak yapılandırılan yeni Hâkimler ve Savcılar Kurulu’na (HSK) üye seçilmek için başvuran 83 aday arasında ilginç isimler dikkat çekti.

TBMM Başkanlığı’na yapılan 83 başvurudan 36’sı Yargıtay üyelerinden geldi. TBMM’ye adaylık için başvuranlar arasında 8 Danıştay üyesi, 32 avukat ve 7 öğretim üyesi yer aldı.

HSYK adayları arasındaki Mustafa Kurtaran, paralel yapı soruşturmaları kapsamında tahliye kararlarına imza atan ve HSYK tarafından meslekten ihraç edilen hâkimler Metin Özçelik ve Mustafa Başer’in yargılandığı Yargıtay 16. Ceza Dairesi üyesi olarak görev yapıyor. Yargıtay Genel Sekreteri Yaşar Şimşek de aday oldu.

Kürsü hâkimiyken anayasa referandumunda “evet” oyu verenleri gaflet içinde olmakla suçlayan eski Danıştay Başsavcısı ADD Başkanı Tansel Çölaşan’ı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e 5 bin TL tazminata mahkûm eden ve Yargıtay üyeliğine seçilen Eyüp Sarıcalar; eski Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekiliği görevini sürdürürken, Yargıtay üyesi seçilen Murat Esen; hakimken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı başbakanlığı döneminde dinleyen polislerle ilgili iddianameyi kabul edip yakalama kararı çıkartan Yargıtay üyesi Mahmut Kaya da HSK adaylığına başvurdu.

FETÖ’nün firari sanıklarından işadamı Akın İpek’in sahibi olduğu Koza İpek Holding’e atanan kayyum heyetinin başkanı avukat Hasan Ölçer, Koza İpek bünyesindeki şirketlere atanan kayyumlardan, 7 Haziran seçimlerinde AK Parti milletvekili aday adayı olan avukat Saliha Sasa, aynı seçimlerde AK Parti Hatay milletvekili aday adayı avukat Adem Ay, eski AK Parti milletvekili avukat Mehmet Bülent Yılmazcan, mahkemelerdeki başörtüsü yasağını kaldırtan Hukukçu Kadınlar Derneği Başkanı avukat Figen Şaştım da adaylardan.  (Oya Armutçu/Hürriyet)

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde