Barış Güler 3-5 kuruşu faiziyle aldı

Barış Güler 3-5 kuruşu faiziyle aldı

"17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet" operasyonlarında el konulan 400 bin TL, 320 bin Euro ve 90 bin Doların Barış Güler'e iade edildi.

Barış Güler 3-5 kuruşu faiziyle aldı
16px
24px
24.12.2014 06:58
ABONE OLgoogle
17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturması şüphelilerinden Barış Güler ile babası eski bakan Muammer Güler arasında operasyon sabahı geçen konuşmada “3-5 kuruş” olarak ifade edilen para iade edildi.

Söz konusu konuşmada Muammer Güler oğluna, “Kaç para var evinde” diye soruyor, oğul Güler de “3-5 kuruş bir şey, 1 trilyon” diye yanıt veriyordu. Soruşturmanın bir numaralı şüphelisi Rıza Sarraf’ın çalışanı Abdullah Habbani de 2 kilo külçe altınla 1 milyon TL, 800 bin Avro ve 60 bin doları 55 bin TL’lik faizi ile birlikte Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nden valizlerle teslim aldı. Habbani’nin 55 bin TL’lik faizi Kızılay’a bağışladı.

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturması hakkında verilen takipsizlik kararının kesinleşmesinin ardından şüphelilerin evlerinde ve işyerlerinde ele geçirilen paralar iade edilmeye başlandı. Eski bakan Muammer Güler’in oğlu Barış Güler dün avukatıyla birlikte Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne gelerek paralarının iade edilmesi için talepte bulundu.

Savcılığın paraların iadesi için bankaya yazdığı yazıyla adliye binasındaki Vakıfbank’a giden Güler, 400 bin TL, 300 bin Avro ve 90 bin dolarını hesabına havale ettirdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na avukatı ile gelen Abdullah Habbani ise adli emanette bulunan 2 kilo altın ile soruşturma sırasında bankaya yatırılan Türk lirası ve döviz cinsinden parasının iade edilmesi için talepte bulundu.

Emanet Savcılığı’na bağlı kasada saklanan 2 kilo altın, Habbani’ye elden teslim edilirken, savcılık tarafından soruşturma sırasında Vakıfbank’a ait mevduat hesabına yatırılan 1 milyon 36 bin TL, 61 bin 300 dolar ve 825 bin 775 Avro’nun iade edilmesi için kendisine yazı verildi. Habbani avukatı ile birlikte bankadaki parasını yasal faizi ile birlikte geri aldı.

Yaklaşık 55 bin TL faiz alan Habbani, paraları beraberinde getirdiği bavul ve sırt çantasına doldurarak adliyeden ayrıldı. Habbani’nin Halkbank Mecidiyeköy Şubesi’nden Kızılay’a 29 bin 650 TL, 7 bin 600 Avro ile 550 dolar bağışladığı iddia edildi.

Habbani’nin avukatı olan Şeyda Yıldırım yaptığı açıklamada, Habbani’nin teslim aldığı paraların faizini Kızılay’a bağışladığını belirterek “Bu paralar Abdullah Bey’e ait. Rıza Sarraf ile ilgisi yok. Bağış işlemi adliyedeyken yapıldı” dedi.

Canan Coşkun/Cumhuriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde