Barcelona saldırganı polis tarafından öldürüldü

Barcelona saldırganı polis tarafından öldürüldü

Barcelona'da geçtiğimiz hafta 15 kişinin ölmesine neden olan terör saldırısının baş şüphelisi olan Yunus Ebu Yakup yakalandı. Yakalandığı sırada patlayıcı yüklü bir intihar yeleği giyen Ebu Yakup polis tarafından vurularak öldürüldü.

Barcelona saldırganı polis tarafından öldürüldü
16px
24px
22.08.2017 07:03
ABONE OLgoogle

Geçtiğimiz hafta Barcelona'da bir minibüsle kalabalığın arasına girerek dehşet saçan saldırgan Barcelona'nın  batısında ölü olarak yakalandı. Bomba yüklü bir intihar yeleği giyen Yunus Ebu Yakup isimli saldırgan polis tarafından vurularak öldürüldü. 

Ebu Yakup için Avrupa'da insan avı başlatılmıştı. Yetkililer, saldırganın Fransa sınırını geçmiş olması ihtimalini göz ardı etmeyerek aramayı genişletmişti.

Polis tarafından yapılan açıklamada bomba imha ekibi uzmanlarının saldırgana yaklaşmak içim robot kullandıkları belirtildi. 

Yoldaki bir araca el koyup kaçtı

Ebu Yakup'un saldırı sonrasına ait ortaya çıkan güvenlik kamerası görüntülerinde saldırgan görüntülerde önce gayet sakin bir şekilde yürüyor. Ardından bir araç sürücüsünü yaralayarak aracına el koyuyor ve bölgeden uzaklaşıyor.  

İspanyol basını, saldırının ardından Ebu Yakup'un bir araba çalarak kaçtığını iddia etmişti.

El Pais gazetesinde yer alan görüntülerde güneş gözlüğü takan saldırgan La Boqueria pazarından geçerek saldırıyı gerçekleştirdiği Las Ramblas'tan uzaklaşıyor. 

Katalan polisi yaptığı açıklamada olayla ilgili 12 şüphelinin olduğunu ancak geriye sadece Ebu Yakup olduğu varsayılan kişinin kaldığını belirtmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde