Bank Asya ortaklarından havuz medyasına dava

Bank Asya ortaklarından havuz medyasına dava

Karalama kampanyasına maruz kalan Bank Asya’nın ortakları yargıya gitti. Bankayı batırmaya çalıştıkları gerekçesiyle Star Medya, Sabah Grubu, Akşam, Yeni Şafak ve Yeni Akit gazeteleri için tazminat davası açtı.

Bank Asya ortaklarından havuz medyasına dava
16px
24px
16.09.2014 08:40
ABONE OLgoogle
Karalama kampanyasına maruz kalan Bank Asya’nın ortakları yargıya gitti. Banka ortağının avukatı Ergün Özkan, müşterek plan çerçevesinde birlikte hareket ederek, bankayı batırmaya çalıştıkları gerekçesiyle Star Medya, Sabah Grubu, Akşam, Yeni Şafak ve Yeni Akit gazeteleri için tazminat davası açtı.

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonları sonrası Bank Asya’ya yönelik başlatılan karalamalarla Bank Asya aleyhine yalan ve iftirada bulunanlara karşı ilk dava dün açıldı. Bank Asya ortaklarının avukatı Ergün Özkan aracılığı ile hükümete yakın Turkuvaz Gazete Dergi Basım AŞ (Sabah ve Takvim), T Medya Yatırım San. ve Tic. AŞ (Akşam), Şafak Gazetecilik Yeni AŞ (Yeni Şafak), Ramazan Fatih Uğurlu (Yeni Akit Gazetesi) ve Star Medya Yayıncılık AŞ aleyhinde suç duyurusunda bulunarak tazminat davası açtı.

Bank Asya ortaklarından birini temsilen dava açan Av. Ergün Özkan, “Davalılar müşterek bir plan çerçevesinde birlikte ve organize hareket ederek, Bank Asya’yı batırmaya çalıştıkları için bugün (dün) tazminat davası açtık, yarın da (bugün) suç duyurusunda bulunacağız.” dedi. Avukat Özkan, duruma göre Anayasa Mahkemesi ile Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AHİM) nezdinde bireysel başvuru yoluna gideceklerini de belirtti.

YASAYI ÇİĞNEYENLER HESABINI VERECEK

Avukat Özkan, yaşanan süreç sebebiyle Bank Asya ortaklarının büyük zarar gördüğünün altını çizerek, “Bugüne kadar herhangi bir girişimde bulunmadılar. Ama hem yapılan hukuksuz işlemler hem de hisselerin aşırı derecede düşmesi, Banka’nın çalışamaz duruma getirilme çabaları üzerine biz de bunları tazmin etmek üzere bu kişi ve kurumlar hakkında davamızı açtık.” diye konuştu.

Banka ile ilgili gizli olan bilgilerin bu medya kuruluşları tarafından yayınlandığını dile getiren avukat Ergün Özkan, Ticaret Kanunu, Bankacılık Kanunu ve Sermaye Piyasası Kanunu’nu ihlal ederek başlatılan medya lincine ilişkin açtıkları dava süreciyle ilgili şu bilgileri verdi: “Bu haberler yasak olmasına rağmen piyasaya sürüldü. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) bankacılık mevzuatı gereği bu bilgilerin ifşa edilmesi suç. Bunların hepsini hiçe sayanlara karşı hukuki mücadelemize başlamış olduk. Buna artık dur demenin zamanı gelmişti.”

Asya Katılım Bankası (Bank Asya), kendisine yönelik uydurulan yalan haber ve iftiralara 286 suç duyurusu, 93 de tekzip başvurusunda bulunduğunu açıklamıştı. 26 Ağustos tarihinde yapılan açıklamada, hukuk kuralları çerçevesinde yürüttüğü hak arama mücadelesine duyduğu inanç dolayısıyla gündeme getirilen her türlü yalan haber ve iftiraya ayrı ayrı cevap vermediğinin altını çizen katılım bankası, “Bankamız itibarını hedef alan ve her geçen gün boyutu artarak devam eden sistematik itibarsızlaştırma kampanyası, gelinen nokta itibarıyla Türk bankacılık sistemine, sermaye piyasalarına ve de ülkemizin uluslararası itibarına zarar vermektedir.” ifadesini kullanmıştı.

Bank Asya hisseleri Borsa'da işleme açıldı

7 Ağustos’tan bu yana borsada işleme kapalı kalan Bank Asya’nın hisseleri dün sabah itibarıyla tekrar işlem görmeye başladı. Bankanın hisseleri, bugünden itibaren borsa endekslerine dahil edilecek. Dün ilk seans öncesinde Borsa İstanbul’dan KAP’a yapılan açıklamada, “Şirket paylarının işlemleri Ulusal Pazar’daki son işlem gününde oluşan baz fiyat (1,23 TL) ve +/- yüzde 10 fiyat marjı ile başlatılacaktır.” denildi.

Bu açıklamanın ardından şirketin hisseleri işleme açıldı. Borsa İstanbul, hissede kredili alım ve açığa satış işlemlerine konu edilememe ve brüt takas uygulamasına tabi olma durumunun ise devam ettiğini belirtti. Katıldığı İstanbul Finans Zirvesi sonrasında gazetecilerin, Bank Asya hisselerinin tekrar işleme açılmasıyla ilgili sorularına cevap veren Borsa İstanbul Başkanı İbrahim Turhan, “Konu çok hassas, biz mümkün mertebe yazılı açıklama yoluyla konunun iletişimini sağlama taraftarıyız. Söyleyeceğimiz her şeyi yazılı açıklama ile yapacağız.” dedi. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde