Bank Asya'dan Ziraat açıklaması: Diğer tekliflere bakacağız

Bank Asya'dan Ziraat açıklaması: Diğer tekliflere bakacağız

Bank Asya, ortaklık yapısı ve yönetimine ilişkin belirsizlik bulunmadığını belirterek, faaliyetini olağan bir şekilde sürdürdüğünü vurguladı.

Bank Asya'dan Ziraat açıklaması: Diğer tekliflere bakacağız
16px
24px
22.08.2014 05:42
ABONE OLgoogle
Bank Asya ve Ziraat Bankası, dün KAP’a yaptıkları açıklamalarla bir süredir resmi olmayan görüşmelerin yapıldığını doğrularken, görüşmelerin dün itibarıyla sona erdiğini açıkladı. İki banka arasındaki görüşmelerinin teklif verilmeden bittiği belirtildi. Öte yandan bankanın ortaklık ve satış için gelen diğer teklifleri değerlendirdiği öğrenildi.

 Bank Asya, ortaklık yapısı ve yönetimine ilişkin belirsizlik bulunmadığını belirterek, faaliyetini olağan bir şekilde sürdürdüğünü vurguladı. Bank Asya’nın Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptıkları açıklamada, “Hisselerinin yüzde 54’ü halka açık olan Bankamızın, mevcut ortaklık yapısı ve yönetimine ilişkin herhangi bir belirsizlik bulunmamakta olup, Bankamız olağan bir şekilde faaliyetlerini sürdürmektedir.” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada “Ziraat Bankası AŞ’nin Bankamız imtiyazlı hisselerinin satın alınmasına yönelik ilgisinin ifade edildiği görüşmeler yapılmıştır. Bu görüşmelerde, Bankamız imtiyazlı hisselerinin satın alınmasına yönelik resmi teklif iletilmesi halinde satış görüşmelerinin başlatılacağı ifade edilmiştir. Söz konusu banka tarafından bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda yayımlanan özel durum açıklamasından, Bankamız imtiyazlı hisselerinin satın alınmasına yönelik görüşmeleri başlatacak resmi bir teklifin yapılmayacağı anlaşılmıştır. ” denildi.

Ziraat Bankası’nın yaptığı açıklamada ise, “Ziraat Bankası, bir süredir katılım bankası kurma çalışmalarını sürdürmektedir. Diğer taraftan da, Asya Katılım Bankası AŞ’nin, banka ortaklık yapısının değişimi yönünde yatırımcılarla görüşmekte olduğu bilinmektedir. Bu çerçevede söz konusu katılım bankası ile Bankamızca da resmi olmayan görüşmeler yapılmış olmakla birlikte Asya Katılım Bankası AŞ’nin imtiyazlı hisselerinin satın alınmasına ilişkin resmi sürecin başlatılmasının bu aşamada Bankamız öncelikleri ile uyumlu olmadığı sonucuna varılmış, görüşmelerin bugün itibariyle sonlandırılmasına karar verilmiştir. ” ifadelerine yer verildi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde