Balyoz’da tüm sanıklar beraat etti..Salon alkıştan yıkıldı!

Balyoz’da tüm sanıklar beraat etti..Salon alkıştan yıkıldı!

Yeniden görülen Balyoz Planı davasında tüm sanıkların beraatine karar verildi.

Balyoz’da tüm sanıklar beraat etti..Salon alkıştan yıkıldı!
16px
24px
01.04.2015 05:19
ABONE OLgoogle
Yeniden görülen Balyoz Davası’nda mahkeme , emekli Orgeneral Çetin Doğan, MHP milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan, emekli Oramiral Özden Örnek, emekli Albay Dursun Çiçek ‘in de aralarında bulunduğu 236 sanık hakkında beraat kararı verdi.

Mahkemenin verdiği “tüm sanıklar için beraat” kararı solonda bulunan sanık ve yakınlarının alkışlarıyla karşılandı. 236 sanık için beraat kararını “sanıkların yüklenen suçları işlediği sabit olmadığı” gerekçesiyle veren mahkeme, dijital delillerde sahtecilik iddiasına ilişkin de suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Duruşmaya, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, MHP Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan, emekli Orgeneral Ergin Saygun, emekli Orgeneral Bilgin Balanlı ve emekli Kurmay Albay Dursun Çiçek'in de aralarında bulunduğu 141 tutuksuz sanık ile avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan emekli Orgeneral Bilgin Balanlı, bilirkişi raporlarına ve tanıkların verdiği ifadelere katıldığını belirterek, "Mahkemenizin en kısa sürede beraat kararı vermesini talep ediyorum" dedi.

Emekli Orgeneral Çetin Doğan, "Bilirkişi raporuyla bütün dijital verilerin sahte olduğu ispatlanmıştır. Bu sebeple davanın bir an önce sonuçlandırılmasını ve beraatimi talep ediyorum" ifadelerini kullandı.

Emekli Kurmay Albay Dursun Çiçek de "Çalınan masumiyetimizin ve haklarımızın 7 Nisan'dan önce iadesini talep ediyorum. Sayın heyetten, kumpasçılar hakkında suç duyurusunda bulunmasını talep ediyorum" dedi.

Emekli Korgeneral Engin Alan da bilirkişi raporlarına katıldığını ifade ederek, beraatini istedi.

Söz verilen diğer sanıklar da bilirkişi raporlarına katıldıklarını belirterek, beraatlerini talep etti.

MAHKEME 'BERAAT' DEDİ

Mütalaasını vevren Cumhuriyet Savcısı Ramazan Öksüz, Birinci Ordu Plan Seminerine ait ses kaydının, delil vasfı taşımadığına kanaat getirdiğini bildirdi.  Savcı Öksüz, tüm sanıkların beraatini istedi.

Mahkeme heyeti, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, eski Hava
Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri
Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, MHP İstanbul Milletvekili emekli Korgeneral
Engin Alan, emekli Orgeneral Ergin Saygun, emekli Kurmay Albay Dursun Çiçek,
emekli Orgeneral Bilgin Balanlı'nın da aralarında bulunduğu 236 sanığın beraatine
karar verdi.

Mahkeme, dijital verilerle ilgili "sahtecilik" iddiasına ilişkin kuvvetli suç şüphesi bulunduğundan, ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulmasına hükmetti.
Mahkeme, kapatılan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 236 sanık hakkında verdiği mahkumiyet hükmünün iptaline de karar verdi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde