Balıkesir'den yabancı yatırımcı için dev atak

Balıkesir'den yabancı yatırımcı için dev atak

Gayrimenkul sektörünün uluslararası platformda kendini ve projelerini tanıttığı en önemli fuar olan MIPIM'de Balıkesir'den dev atak...

Balıkesir'den yabancı yatırımcı için dev atak
16px
24px
03.03.2015 10:23
ABONE OLgoogle
Gayrimenkul sektörünün uluslararası platformda kendini ve projelerini tanıttığı en önemli fuar olan MIPIM, her sene olduğu gibi Fransa’nın Cannes şehrinde 10 ila 13 Mart 2015 tarihlerinde 26. kez kapılarını ziyaretçilere açacak.

Gayrimenkul sektörünün projelerinin tüm dünyaya tanıtılması ve uluslararası arenada yer almak isteyen markaların önemli ortaklıklara imza atmasına olanak tanıması sebebiyle önemli bir platform olan MIPIM dünyadaki trendleri takip edebilmek, dünya pazarındaki oyuncuların tanınması ve iletişim ağının sağlanması adına da büyük fırsat sunuyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir olarak bu fuar’a ilk kez katılım sağlayarak, bütün katılımcılara dağıtılacak olan katalogda yer alan tanıtımlar ile potansiyel yatırımcıları Balıkesir’de yatırım yapmaya davet edecek.

“Turizm, Lojistik, Yenilenebilir Enerji alanlarında Balıkesir’e Yatırım Zamanı” isimli slogan ve çalışılan projelerin görselleri ile fuardaki standında potansiyel yatırımcılara Balıkesir’i tanıtmaya hazır olan Büyükşehir Belediyesi, ilinin güçlü olduğu alanları ön plana çıkarmak istiyor. Görselde, ilin ulusal ve uluslar arası yatırımcılara sunduğu fırsatların arasında önemli yer alan lojistik köy projesi, hızlı tren hattı, yat limanları, zeytin ve zeytinyağı üretimi, turizm ve yenilenebilir enerji alanlarına yer verildi.

Uğur: “Balıkesir İçin Büyük Düşünüyoruz”

Balıkesir’in MIPIM’de ilk defa yer alacağını ve Büyükşehir Belediyesi olarak önemli bir tecrübe kazanacaklarına inandığını söyleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, “Balıkesir için büyük düşünüyoruz” dedi. Başkan Uğur, dünyanın öncü emlak fuarı MIPIM’e dair görüşlerini şu şekilde ifade etti;

“Bir kentin cazibe merkezi haline gelebilmesi için ise, MIPIM gibi uluslararası düzeyde organize edilen buluşmalarda boy göstermesi artık bir zorunluluk haline gelmiştir. Biz de, Balıkesir olarak, hem gelişmiş diğer kentlerin farkına varmak hem de fark edilmek için bu güzide organizasyonda yer almayı planlamaktayız. Ayrıca lojistik, sanayi, turizm, enerji ve gayrimenkul alanında ciddi karlılık arz eden yatırım projelerimizin potansiyel yatırımcılarla buluşması göz önünde bulundurulduğunda, MIPIM’ in yerel yönetimler için kaçırılmayacak bir fırsat niteliğinde olduğunu düşünüyorum. Bir metropol kent olarak bu dinamik olguya adapte olabilmek adına gerekli çaba ve çalışmaları sürdürmekteyiz. Biz daha çok lojistik, sanayi, turizm, enerji ve gayrimenkul alanında sahip olduğumuz potansiyeller odağında geliştirdiğimiz projelerimizin tanıtımını yapmayı planlamaktayız. Bu projeler,özel sektöre aktörleri için makul getiri oranları vaad ederken başlatmış olduğumuz modern şehircilik hareketine önemli ölçüde katkı sağlayacağına inandığımız projelerdir. Zaten standımızda dijital ortamda gerçekleştireceğimiz tanıtım filmleri de söz konusu projelerin tanıtımlarını içerecektir.

MIPIM’ in katılımcılarına sağlamış olduğu faydalardan bir tanesi de bir çeşit tanıma ve tanınma platformu olmasıdır. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak fuar süresince, alanında uzman ekibimizle, gerekli temaslarda bulunmak üzere çalışmalarımız devam etmektedir.

Uluslararası düzeyde organize edilen bu etkinlikte Büyükşehir Belediyesi olarak yer alacak olmamızın vizyonumuz ve projeksiyonlarımız üzerinde olumlu etkileri ve kazanımları olacağına inanmaktayız. Özellikle yerel yönetimlerin bu tarz fuarlara ilgili davranarak kentsel proje tanıtımlarını gerçekleştirmelidirler. Bilinmelidir ki; bu tür organizasyonlara gösterilen ilginin fuar organizatörleri tarafından fark edilmesi ülkemizin, benzer platformlara ev sahipliği yapmasına imkan tanıyacaktır.”

Dünyanın öncü emlak pazarı MIPIM, ofis, ev, perakende, sağlık, lojistik ve endüstri gibi uluslar arası emlak sektörlerindeki en etkili aktörleri bir araya getiriyor ve dünya genelindeki çok sayıda imar projesine ve sermaye kaynağına eşsiz bir erişim sağlıyor. Balıkesir, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un öncülüğünde geniş bir katılım ile MIPIM’de yer alacak.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde