Bakanlıktan Katar sırrı…

Bakanlıktan Katar sırrı…

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Katar’dan alınan doğalgaza ödenen parayı “Ticari sır” gerekçesiyle sansürledi.

Bakanlıktan Katar sırrı…
16px
24px
09.07.2015 15:35
ABONE OLgoogle
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun soru önergesini yanıtlayan Bakan Taner Yıldız, “Doğal Gaz Alım Satım Anlaşmaları uluslararası ilişkiler açısından ekonomik ve siyasi etkileri olan ticari akitler olup, bu Anlaşmaların hükümleri ticari gizlilik içermektedir. Anlaşmalarda yer alan fiyat maddesi de aynı gizlilik hükümlerine sahiptir” dedi.

Türkiye ile Katar arasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılımıyla, 15 Eylül 2014 tarihinde 1.2 milyar metreküplük, sıvılaştırılmış doğalgaz alım anlaşması yapılmıştı.

Ancak gazın metreküpüne kaç lira ödeneceği, nakliyeyi yapan firmalar ve ihaleye çıkılıp çıkılmadığı açıklanmamıştı. CHP’li Tanrıkulu, konuyla ilgili olarak soru önergesi vermişti.

Bakan Yıldız bu önergeyi cevapladı ve ‘’Gizli tutulan konuların açıklanması anlaşmaya aykırılık teşkil etmektedir. Bu durum gerektiğinde anlaşmanın feshi veya bu nedenle doğan zararın giderimi gibi yaptırımlara yol açabilmektedir. Anlaşmalarda yer alan fiyat maddesi de aynı gizlilik hükümlerine sahiptir’’ dedi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde