Bakanın bir günde dolar görüşü değişti

Bakanın bir günde dolar görüşü değişti

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, dolar kurundaki yükselişin sebebini açıklarken iki gün içinde iki farklı görüş dile getirdi.

Bakanın bir günde dolar görüşü değişti
16px
24px
19.08.2015 11:15
ABONE OLgoogle
Önceki gün dolardaki yükselişle ilgili, “Ekonomi seçimleri sevmez, son 1.5 yıl için 3 seçim yaptık ve bir tane daha erken seçim ihtimalinin olduğu bir ortamda ekonomik göstergeler veya ekonomik ihtiyaçlar öyle bir endişeyi gerek duyurmasa bile; bazı fırsatçılar veya bazı hassas dengeleri olup da bundan endişe duyan tez canlıların yüzünden bazı hareketler olabilir” diyen Bakan Zeybekci, dün yaptığı açıklamada ise doların değer kazanmasını spekülatif olarak değerlendirdi.

‘Doların değer kazanması spekülatif' 

İki gün önce seçimlerin ekonomi üzerindeki olumsuz etkisinden bahseden Nihat Zeybekci, dün yaptığı açıklamada ekonomik istikrar için en hijyenik çözüm yolunun seçim olduğunu söylemesi şaşkınlık uyandırdı.

Zeybekci ayrıca, “Dolar dün en az 6 kez rekor kırdı. Doların değer kazanması tamamen spekülatif, birilerinin aradaki hareketlerden menfaat sağlamasından başka bir şey değil. Faiz arttırılmalı diye ekonomi adına ahkâm kesmek Türkiye'ye iyilik değildir. Sağlıklı bir şekilde seçime gideceğiz, bundan kriz beklemek iyi niyetli değildir” ifadelerini kullandı. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde