Bakandan şok açıklama: Kıbrıs'a su götürerek başımıza iş açtık

Bakandan şok açıklama: Kıbrıs'a su götürerek başımıza iş açtık

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Kıbrıs’a su götürdük ama başımıza da iş açtık" yorumunda buLundu.

Bakandan şok açıklama: Kıbrıs'a su götürerek başımıza iş açtık
16px
24px
29.04.2016 11:40
ABONE OLgoogle
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, çeşitli yatırımların açılış ve temel atma törenine katılmak için gittiği Çankırı'da konuştu.

Bakanlığa bağlı kuruluşlarca tamamlanan 77 milyon lira yatırım bedelli 15 tesisin temelini atmak ve açılışını gerçekleştirmek için Çankırı'ya geldiklerini ifade eden Bakan Eroğlu, kentte 77 milyon lira yatırım bedeline sahip 18 müjdeyi de açıklayacağını söyledi.

Bakanlığın gerçekleştirdiği çalışmaları anlatan Eroğlu, Türkiye'nin son 12 yılda her alanda büyüdüğü ve geliştiğini, bakanlık olarak gerçekleştirdikleri yatırımlarla ülkenin kalkınmasına katkı yaptıklarını vurguladı.

'İSMİNİ DUYMADIĞIM AFRİKA’DAKİ BAZI ADALAR DA BİZDEN SU İSTİYOR'

DSİ Genel Müdürlüğü yaptığı dönemde İstanbul'daki adalara denizin altında su götürdüklerini anımsatan Eroğlu, "O dönem Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşarı olan Çankırılı Prof. Dr. Hasan Zuhuri Sarıkaya hocamın fikirleri doğrultusunda bu işi başarmıştık. Daha sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne de denizin 250 metre altında içme suyu götürdük. Kıbrıs’a su götürdük ama başımıza da iş açtık. Şimdi ismini duymadığım Afrika’daki bazı adalar da bizden su istiyor" diye konuştu. 

'TERÖR ÖRGÜTLERİ TAMAMEN SÜPÜRÜLÜYOR'

Eroğlu, bir gazetecinin, "Çözüm süreciyle güçlendirdiğiniz terörü nasıl bitireceksiniz " şeklindeki sorusuna tepki gösterdi. 

''Bir defa açılım sürecinde terör güçlenmiş falan değil" ifadesini kullanan Eroğlu, "Devlet uyumuyor, ayakta. Bunlar teker teker tespit ediliyor. Şu anda da aşağı yukarı bütün kırsalda, odaklandığı ilçelerde terör örgütleri tamamen süpürülüyor. Şu anda Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti her zamankinden daha güçlüdür. Terörle en etkin mücadeleyi şu anda Türkiye Cumhuriyeti yapıyor" dedi. 

Terörle mücadele edilirken önceden istihbarat alınan ülkelerin Türkiye'ye yanlış koordinatlar verdiğini ancak bugün Türkiye'nin dünyadaki az sayıda ülkenin sahip olduğu insansız hava araçlarıyla terör örgütlerinin takibini yaptığına dikkati çeken Eroğlu, "Kandil’de ya da başka yerdeki terör örgütünün kullandığı yerler tespit ediliyor ve gereken çalışmalar yapılıyor. Terör örgütünün son çırpınışları. Geçen günlerde sınıra, Öncüpınar’a kadar gittim, kahraman askerimiz, polisimiz orada bekliyor. Diyarbakır’a, Şanlıurfa’ya gittik, biz her yerdeyiz. Şanlı bayrağımız Türkiye’nin her yerinde dalgalanıyor, dalgalanmaya da devam edecek" diye konuştu. 

DOKUNULMAZLIKLARIN KALDIRILMASI

Milletvekillerinin dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifine de değinen Eroğlu, suçu olanların yargı önünde hesap vereceğini söyledi. 

TBMM'de her türlü fikir ve düşünceye açık olduklarını, bunların konuşulabileceğini vurgulayan Eroğlu, şunları kaydetti: 

"HDP maalesef terör örgütünü arkasına almış. Halbuki demokrasi var, gelin Meclis'te konuşalım. Biz bu konuda her türlü fikir ve düşünceye açığız ama biz silaha, silahlı terör örgütüne karşıyız, arkasını silaha, terör örgütüne, Kandil'e dayayan gruplara karşıyız. Bunlar maalesef dokunulmazlık zırhına bürünmüş. Hiçbir milletvekilinin devlete, emniyet güçlerine karşı, böyle bir tavır içerisinde olması dünyadaki hiçbir parlamentoda kabul edilebilir mi Edilemez. Dolayısıyla 'biz dahil hepimizin dokunulmazlığı kalksın, terör örgütüne destek veren, terör örgütüne arabasıyla silah götüren, bomba götüren hainler, gerekirse mahkeme huzuruna çıksın’ diyerek bir çalışma yaptık. Onlar bunu bildikleri için özellikle dün, bunu önlemek için her türlü saldırıyı yapıyor. Buna müsaade etmeyeceğiz."

Eroğlu, dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişikliğini gerçekleştireceklerini vurgulayarak, "Ben dahil herkesin dokunulmazlığı kaldırılacak kardeşim. Suçumuz varsa gideceğiz mahkemeye, onları da mahkemeye, kanun önüne teslim edeceğiz" dedi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde