Bakandan emlakçılara şok haber

Bakandan emlakçılara şok haber

Bakan Bülent Tüfenkci, tüketicilerden gelen şikayetler üzerine, emlak piyasasının daha sıkı denetleneceğini ve emlakçıların niteliklerinin belirleneceğini açıkladı

Bakandan emlakçılara şok haber
16px
24px
20.03.2017 16:27
ABONE OLgoogle

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci NTV'nin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Konut piyasasına yönelik düzenleme hazırlığı hakkında konuşan Tüfenkci, "Emlak piyasasını yakından ilgilendiren, emlak ticaretini düzenleyen bir düzenleme. Bu taslak ile emlakçıların niteliklerini belirleyeceğiz. Her önüne gelen emlakçıyım diye işyeri açmasını bir disipline getireceğiz. Meslek mensuplarının niteliklerini belirleyeceğiz.

Taşınmaz ticaretini yapacakların sözleşmelerinin standardını belirleyeceğiz. Taşınmaz ticaretinde uyulması gereken genel ilkeleri belirleyeceğiz. Ticaretin sorumluluk ve teminat noktasını düzenleyeceğiz. Özellikle tüketicilerden gelen şikayetleri önlemiş olacağız. Konutunuz var, gerçek değerinden satılıp satılmadığını, sizden fazla ücret alındı mı gibi endişeleri ortadan kaldırmış olacağız" diye konuştu.

Öte yandan sicil affıyla ilgili olarak "Biz hükümet olarak sicil aflarını çıkartıyoruz ama bankalar uygulamıyor deniyor. Geldiğimiz noktada bazıları yasayı uyguluyor. Bazı esnfalardan şikayet geliyor. Kredi kartını geciktirerek ödemiş kara listedesin deniyor. Şartları taşıyorsa yapılandırma imkanı getirin. Bakıyoruz uygulamaya ben geçmişte kredi kartımı gecikmeyle ödemişim ama kart borcum şu anda yok. Bana kredi vermeyeceklerini ifade ediyorlar. Bankalar bu konuda gerekli dikkat ve özeni göstermeli. Faizsiz kredileri hayata geçirdik, burada da bankalar bir takım nedenlerle sıkıntılar meydana getiriyorlar. Bankalarla bir daha görüşeceğiz, biz uyarıyla şu anda geçiriyoruz. Yaptırımları da devreye sokmaktan çekinmeyiz" dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde