Bakan talimat verdi, 7 kişi tutuklandı

Bakan talimat verdi, 7 kişi tutuklandı

Mersin'de rüşvet aldıkları iddiasıyla mahkemeye sevk edilen 29 kişiden yedisi tutuklandı.

Bakan talimat verdi, 7 kişi tutuklandı
16px
24px
14.01.2014 16:00
ABONE OLgoogle
Mersin’de Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda, “rüşvet aldıkları ve verdikleri” iddiasıyla mahkemeye sevk edilen 29 kişi arasında bulunan gümrük memuru 7 kişi tutuklandı.
 
T24'ün haberine göre; Rüşvet operasyonunda gözaltına alındıktan sonra adliyeye getirilen 35 zanlıdan 6’sı serbest bırakılırken 29'u savcılık sorgusunun ardından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Gece geç saatlere kadar süren mahkeme sonrası zanlılardan gümrük memuru olan 7 kişi tutuklandı. Şüphelilerden, 3'ü gümrük memuru 22 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
 
Bakanlığı harekete geçiren mektup!
 
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın talimatıyla Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü (KIM) ekiplerince başlatılan operasyonda, "rüşvet aldıkları ve verdikleri" iddiasıyla aralarında 10 gümrük memurunun da bulunduğu 35 kişi gözaltına alınmıştı.
 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde