Bakan söz vermişti: Yangının altından villa çıktı

Bakan söz vermişti: Yangının altından villa çıktı

Trabzon’un Sürmene ilçesi Çamburnu mevkiinde geçtiğimiz Ocak ayında meydana gelen yangında yaklaşık 20 hektarlık alan kül olmuştu. Bölgede 15 villa yükselmeye başladı.

Bakan söz vermişti: Yangının altından villa çıktı
16px
24px
08.05.2017 08:08
ABONE OLgoogle

Trabzon Sürmene'deki Çamburnu mevkiinde 2017'nin ilk ayında meydana gelen orman yangınında yaklaşık 20 hektarlık alan kül olmuştu.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bölgenin imara açılacağı iddialarını yalanlamış, “Başka bir maksatla kullandırılması söz konusu olamaz. En kısa sürede ağaçlandırma için hazırlayacağız ve buralarda fidanlar toprakla buluşacak” demişti.

Sözcü'den Bora Erdin'in haberine göre, bölgede 15 villa yükselmeye başladı. Karadeniz'de yazın bile ormanda ateş yakmanın zor olduğunu ifade eden CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, “Milli park olan orman arazisi tıraşlanmış. Bize söylenen villalar bitince bölgeye turist geleceği… Tam bir AKP rantıyla yine karşı karşıyayız. İnşaatların üç ortağı olduğunu öğrendik. Sürmene Belediye Başkanı da bu işin içinde” diye konuştu.

Yangının olduğu gün arazinin Katarlılara satıldığını iddia eden CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ise “Arazinin imara kurban edildiğini görüyoruz. Bu talana en başta Trabzon halkı tepki göstermelidir ve o villaların sahiplerinin kim olduğu derhal açıklanmalıdır” diye konuştu.

20 HEKTAR ALAN KÜL OLMUŞTU

Sürmene Çamburnu mevkiinde geçen ocak ayındaki yangında yaklaşık 20 hektarlık alan kül olmuştu. Bölgede şimdi inşaat çalışması var.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde