Bakan kızından satılık arsalar! Değeri yüzde 100 arttı

Bakan kızından satılık arsalar! Değeri yüzde 100 arttı

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin kızı Zeynep Zehra Hulkiender ve yakın akrabası Yusuf Güllüce’nin, Sakarya’da endüstri bölgesi ilan edileceğini daha önce bildikleri yerden ucuza arazi alarak rant sağladıkları ortaya çıktı.

Bakan kızından satılık arsalar! Değeri yüzde 100 arttı
16px
24px
06.05.2015 02:57
ABONE OLgoogle
AK Parti’de sıkça duyulan kupon arazi furyasına bakan çocukları da katıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin kızı Zeynep Zehra Hulkiender ve yakın akrabası Yusuf Güllüce’nin, Sakarya’da endüstri bölgesi ilan edileceğini daha önce bildikleri yerden ucuza arazi alarak rant sağladıkları ortaya çıktı.

Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin kızı Zeynep Zehra Hulkiender ve akrabası Yusuf Güllüce, şubatta Sakarya Karasu’dan yüzlerce dönüm arsa aldı

Bakan yakınlarının aldığı arsların olduğu alan, nisan ayında bakanlar kurulu tarafından otomotiv endüstri bölgesi ilan edildi.

Bölgenin özel alan ilan edilmesiyle arsa fiyatları şimdiden en az yüzde 100 arttı.
Oysa aynı yerin az ilerisinde serbest bölge yapılmak için kamulaştırılan alan vardı. Burasının  neden tercih edilmediği ise merak konusu. 

Karasu ilçesi İhsaniye Mahallesi’ndeki 222 hektar alan, geçen ay bakanlar kurulu kararıyla Otomotiv Endüstri Bölgesi ilan edildi. İlçe tapu müdürlüğü kayıtlarına göre, İhsaniye Mahallesi Kocaeğreltilik mevkiinde bulunan 1176 parsel numaralı 32 bin 700 metrekare (33 dönüm) büyüklüğündeki arazinin Bakan Güllüce’nin kızı Zeynep Zehra Hulkiender tarafından 18 Şubat 2015 tarihinde satın alındığı görüldü.

Yine aynı bölgede 1182 parsel numaralı 20 bin 730 metrekare (21 dönüm) arazinin ise 16 Mayıs 2013 tarihinde yine bakanın akrabası Yusuf Güllüce adına tapu kaydı yapıldığı ortaya çıktı. Ayrıca Bakan Güllüce’nin başka yakınlarının da İhsaniye’nin altında yüzlerce dönüm arazi satın aldığı iddia edildi.

ARAZİLERİN DEĞERİ YÜZDE YÜZ ARTTI

Emlakçılar ve mahalle halkının verdiği bilgiye göre, İhsaniye’deki endüstri bölgesi ilan edilen yerdeki arazilerin değeri yüzde 100 arttı. Bir yıl önce dönümü 30-40 bin liradan satılan yerler, endüstri bölgesi ilan edilmesiyle 55-60 bin liraya çıktı. Buradan arazi alanlar kısa bir sürede büyük kâr sağladı.

Ayrıca endüstri alanı ilan edilen bölgeyle ilgili kamulaştırma çalışmalarının başladığı, yüksek bedelle kamulaştırma yapılacağı ileri sürüldü. Ayrıca endüstri bölgesinin neden daha önce serbest bölge için kamulaştırılan 5 kilometre uzaklıktaki arazide değil de İhsaniye’de kurulacağı da soru işaretlerine sebep oldu.

PLANI İMZALAYAN BAKANIN ESKİ DANIŞMANI

CHP Karasu İlçe Yönetim Kurulu üyesi Bülent Ülkü, bakan yakınlarının arazi kapatmalarına tepki gösterdi. Ülkü, şu iddiada bulundu: “Bakan İdris Güllüce’nin yakınları İhsaniye’nin altında yüzlerce dönüm arazi satın aldı. Merak eden, tapu kayıtlarına bakar ve gerçeği görür. Ayrıca Sakarya’ya ait 1/25 binlik planların altında imzası bulunan A.Ö., Güllüce’nin komisyon başkanlığı dönemindeki danışmanıdır.” Saadet Partisi (SP) Sakarya İl Başkanı Osman Ünlü ise Sakarya Esentepe’de TÜRGEV’e tahsis edilen Sapanca Gölü manzaralı arazi tahsisinin de doğru olmadığını dile getirdi.

Duran Savaş/Meydan Gazetesi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde