Bakan açıkladı: Kurban Bayramı uzun olacak

Bakan açıkladı: Kurban Bayramı uzun olacak

Numan Kurtulmuş, Kurban Bayramı tatili ile ilgili bir açıklama yaptı. Kurtulmuş, "Önümüzdeki bayramda da uzun bir tatil olacak" dedi.

Bakan açıkladı: Kurban Bayramı uzun olacak
16px
24px
11.07.2016 18:31
ABONE OLgoogle
Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş yaptığı açıklamada Ramazan Bayramı’ndaki kayıplara değinirken Kurban Bayramı’nın da uzun olacağına vurgu yaptı.

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu sonrası basın açıklaması yaptı. Bakanlar Kurulu sonrası trafik kazalarıyla ilgili açıklama yapan Kurtulmuş, “Önümüzde de yine uzun bir bayram tatili olacak. Bu kazaların olmaması için çaba göstereceğiz.” dedi. Numan Kurtulmuş’un bu açıklaması, Kurban Bayramı’nın da Ramazan Bayramı gibi 9 günlük tatil ilan edilmesinin planlandığı anlamına geliyor.

"Kurban Bayramı tatili muhtemelen 9 gün"

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, "Kurban Bayramı tatili muhtemelen 9 gün olacak" dedi.

Turizm Bakanı Nabi Avcı, Kurban Bayramı tatiliyle ilgili açıklama yaptı. NTV yayınına katılan Avcı, Kurban Bayramı tatilinin muhtemelen 9 gün olacağını söyledi.

Avcı şunları kaydetti: "Dokuz günlük Ramazan Bayramı tatili iç turizmde hareketlenmeye neden oldu. Kurban Bayramı, Pazartesi başlıyor, dört gün sürüyor. Cuma günü de birleştirildiği zaman tatil yine dokuz güne çıkıyor. Kurban Bayramı tatili muhtemelen 9 gün olacak."

4 MİLYONDAN FAZLA TURİST GELDİ

Bakan Avcı Ramazan Bayramı'nda 4 milyondan fazla turistin Türkiye'ye geldiğini ifade ederken yıl sonuna kadar da Rus turist beklentisinin 1 milyonu aşacağına vurgu yaptı.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı, tatili tam iki ay sonra 12 Eylül Pazartesi (bayramın 1. günü) başlıyor, 13-14-15 Eylül’e kadar devam ediyor. Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi resmi daireler 16 Eylül Cuma günü tatil edilirse kamu 9 günlük bir tatil yapacak.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde