Bakan Zeybekci'ye ağır eleştiri: Kürk mantolu bakanlar

Bakan Zeybekci'ye ağır eleştiri: Kürk mantolu bakanlar

Sözcü Gazetesi yazarı Murat Muratoğlu bugünkü yazısında Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin özgeçmişine değindi...

Bakan Zeybekci'ye ağır eleştiri: Kürk mantolu bakanlar
16px
24px
21.10.2016 12:32
ABONE OLgoogle

İşte Muratoğlu'nun yazısının ilgili bölümü:

Kürt mantolu bakanlar

Gelelim esas kürk mantolu hikâyeye… Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin, enflasyonu düşürmek için enflasyon sepetinde gıdanın ağırlığının yüzde 20’nin altına çekileceğini söylemesine……

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci beyan ettiği gibi İngiltere South London College’de ekonomi eğitimi alsaydı yazacaklarımı zaten bilirdi.

Sahi ne yapmıştı Ekonomi Bakanımız Zeybekci? Önce özgeçmişine İngiltere’de ekonomi eğitimi aldığını yazıp, sonradan bunun gerçek olmadığı anlaşılınca özgeçmişinden çıkardı.

Nitekim iyi bildiğini söylediği Almancayı da unutmuş olacak ki, o da çıktı özgeçmişten! Öncelikle enflasyon sepetini Ekonomi Bakanlığı değil, Türkiye İstatistik Kurumu belirler, hesaplayıp açıklar. Üstüne üstlük İstatistik Kurumu Ekonomi Bakanlığı’na değil, Kalkınma Bakanlığı’na yani Lütfi Elvan’a bağlı.… Zeybekci dış ticarete bakar, o kadar……

Ye kürküm ye!

Zeybekci’nin iddiasına göre iktidarları zamanında Türkiye üç misli zenginleştiğinden gıdaya daha az para harcanıyor.

Zira bu yanıltmayı hemen hemen bütün AKP’liler yapıyor. Eski Kalkınma Bakanı şimdi Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz daha geçen gün benzer yanlışa imza attı. Gerçeği öğrenmek istiyorsan bu iş sabit fiyatla hesaplanır.

İstatistik Kurumu’nun hesaplarına göre milli gelir Sabit fiyatlarla hesaplandığında da 2002 yılında kişi başına düşen milli gelir 1.099 TL olurken, 2015 yılında geldiği nokta 1.689 liradır! Yani artış 13 yılda yüzde 53 civarına denk gelir.

Yok, üç kat artmış da yok çok zenginleşmişiz de… Nereden uyduruyorlar bunu? Hani nerede?

Bu işin sağlaması çok kolay… Oturup kendinize bir bakın. Bundan 14 yıl önce dolar bazında kazandığınız paranın üç katını kazanabiliyor musunuz? O zaman inanmayacaksın her kürk giyene!

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde