Bakan Veysel Eroğlu hakkında inanılmaz iddialar

Bakan Veysel Eroğlu hakkında inanılmaz iddialar

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun görev yaptığı son yedi yılın “ormancılık tarihinin en karanlık ve en karmaşalı bir dönemi” olduğunu belirtti

Bakan Veysel Eroğlu hakkında inanılmaz iddialar
16px
24px
26.03.2015 08:43
ABONE OLgoogle
MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun görev yaptığı son yedi yılın “ormancılık tarihinin en karanlık ve en karmaşalı bir dönemi” olduğunu belirterek, “Bakan akrabalarını ve yandaşları ormandan daha çok seviyor” dedi. 

Seçimin yaklaştığı bir dönemde 130 bin kişi için Türkiye İş Kurumu’yla bir anlaşma yapıldığını belirten Seyfettin Yılmaz Eroğlu’nun yakınlarının kendi bakanlığı ve diğer kamu kurumlarına nasıl yerleştirdiğini tek tek açıkladı.

MHP, Eroğlu için “İhalelerde Kamu Menfaatini Korumadığı, İstanbul’daki Bazı Yerleri Rant Alanı Haline Getirdiği, Orman ve Su Varlıklarını Etkin Yönetemediği” iddiasıyla gensoru verdi. TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen gensorunun gündeme alınması AKP oylarıyla reddedildi.

YILMAZ’DAN ÖNEMLİ İDDİALAR

Yılmaz, reddedilen gensorudaki iddiaları şöyle dile getirdi: “Bakanlık bünyesinde 8 bin 500 geçici işçi var. Geçen yıl 500 kişilik kadro daha aldı ve bunlara KPSS şartı getirdi. Ancak işe alımlarda KPSS puanları değil, yakınlık durumu geçerli oldu. Seçim bölgesi Afyon’dan üç kişi başvuruyor birisi alınacak ama üçü de alınmıyor. Çünkü asıl işe almak istedikleri o sınavda başarılı olamıyor. Yeğenini, (abisinin oğlu Türker Eroğlu) özel kalemden istisnai kadroya alıyor, oradan büyükşehir belediyesine şube müdürü olarak aktarıyor. Bir milletvekilinin oğlunu da aynı kadrodan memuriyete başlatıyor, daha sonra 5 bin lira maaşla Enerji Piyasası Kurulu’na geçiriyor. Kızının kayınbiraderini (Mustafa Sağer) basın müşaviri olarak atıyor. Yine bir başka milletvekilinin damadını özel kalem müdürlüğünden alıp mühendis kadrosuna geçiriyor.

KUZENİNİ MÜŞAVİR YAPTI

Kuzenini bakanlık müşaviri olarak atıyor. Daha önce zabıta olan Cihan Pektaş’ı (İSKİ’den beri bakanın yanında) bakanlık özel kalem müdürü atıyor. Bu kişiyi, daha sonra ek gösterge ile Strateji Geliştirme Başkanlığı’na atıyor ama bir gün görev yapmıyor, üç buçuk yıldır oradan maaş alıyor. Pektaş, Cavit Çağlar’ın satışa çıkarttığı Ankara Ümitköy’deki 3 trilyonluk villayı teyzesinin adına satın aldı, ve halen orada oturuyor.

Danışmanı Mustafa Yaraşır’ı yüksek maaş alsın diye Personel Daire Başkanlığı’na atıyor. Sonra oradan alıp (daha fazla maaş alması için) teftiş kuruluna müfettiş yapıyor. Bu kişide bir gün bile işe gitmemiştir. AKP’li vekillerin akrabalarını müşavir yapıp, bir gecede maaşlarını 1.600 lira artırıyor. Diğer danışmanı Mehmet Fatih Öznur. Meteoroloji Radyosu’nda spikerlik yapıyor. Bakanın da açılışını yaptığı bir kooperatif (Gözde Yapı Kooperatifi) kuruyor ve Şekerbank’tan 8 milyon 750 bin lira kredi alıp, müteahhide veriyor. Ancak kısa süre sonra müteahhit ortadan yok olunca binalar yarım kalıyor.

Güler Yılmaz/Taraf
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde