Bakan: Her sokakta zincir market istemiyorum

Bakan: Her sokakta zincir market istemiyorum

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, zincir marketlerle ilgili yeni düzenleme sinyali verdi.

Bakan: Her sokakta zincir market istemiyorum
16px
24px
13.02.2016 06:39
ABONE OLgoogle
Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Esnaf ve Sanatkarlara Sunulan Hizmetlerin Etkinlik ve Verimliliğinin Artırılması Projesi (ESHEP) İstişare Toplantısı’na katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, zincir marketlerle ilgili yeni düzenleme sinyali verdi.

Tüfenkci, “Biz, artık öyle her sokakta zincir mağazaların, marketlerin olmasını istemiyoruz. Bunlara belirli düzenlemeler getirmemiz lazım” açıklaması yaptı.

Esnaf ve sanatkarların, KOSGEB desteklerinden etkin şekilde yararlanmasını sağlayarak, esnafa verilen destekleri artırmayı amaçladıklarını anlatan Tüfenkci, 2015 sonu itibarıyla bu desteklemeler kapsamında 9 bin 206 esnafın yaklaşık 86.5 milyon lira tutarında destekten yararlandığını kaydetti.

Bu benim fikrim

Tüfenkci, Gelir Vergisi Kanunu’nda yaptıkları değişikliklerle esnaf ve sanatkarlara yönelik birçok yeni uygulamayı da hayata geçirdiklerini belirterek, perakende sektörünü düzenleyen yasa ile de yenilik getirdiklerine değindi.

Tüfenkci, “Biz, artık öyle her sokakta zincir mağazaların, marketlerin olmasını istemiyoruz. Bunlara belirli düzenlemeler getirmemiz lazım. Bununla ilgili ne yapabiliriz? Bu benim fikrim. Arkadaşlarımızla çalışacağız” ifadelerini kullandı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde