Babayiğit olmak için 100 Milyon Dolara ihtiyaç var

Babayiğit olmak için 100 Milyon Dolara ihtiyaç var

Karsan Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Jan Nahum: Yerli otomobil için 100 milyon dolara ihtiyaç var

Babayiğit olmak için 100 Milyon Dolara ihtiyaç var
16px
24px
25.10.2014 13:16
ABONE OLgoogle
Hexagon Yönetim Kurulu Başkanı ve Karsan Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Jan Nahum, otomobil projelerini geliştirme konusunda finansmana ihtiyaçları olduğunu belirterek, "Konseptini oluşturduğumuz, bugüne kadar 60 milyon dolara yakın para harcadığımız aracı, tam olarak üretebilir hale getirmek için 100 milyon dolar gibi bir paraya ihtiyacımız var" dedi.

New York Belediyesi tarafından açılan "Geleceğin Taksisi" ihalesinde Ford ve Nissan ile birlikte finale kalma başarısı gösteren Karsan'ın Murahhas Üyesi Nahum, yaptığı açıklamada, elektrikli otomobil konusundaki çalışmaları değerlendirdi.

Dünyada elektrikli otomobillerin yeni ortaya çıktığını kaydeden Nahum, "İki konuyu birbirinden ayırmak lazım. Biri otomobilin kendisi, diğeri de güç kaynağı. Bunlar birbirine paralel gitmesi gereken konular. Her türlü aracı üretebiliyoruz, rekabetçiyiz fakat kendi markamızı yapamıyoruz. Bir taraftan o ilerlemeli, diğer taraftan da yakıtlar konusunda çalışmalıyız. Biz kendimizi sadece elektrikli diye kısıtlarsak yazık olur, dünyada 70 milyon araç satılıyor. Bunların çok azı elektrikli" ifadelerini kullandı.

"YERLİ OTOMOBİL İÇİN 100 MİLYON DOLARA İHTİYAÇ VAR"

Nahum, Türkiye'nin yerli otomobil konusundaki "babayiğit" adayı olduklarını da vurgulayarak, "Biz şu anda kendi araştırmalarımızı yapıyoruz. Aracımızı olgunlaştırıp, üretilebilir hale getirmekteyiz ama hala finansman katkısına ihtiyacımız var. Konseptini oluşturduğumuz, bugüne kadar 60 milyon dolara yakın para harcadığımız aracı, tam olarak üretebilir hale getirmek için 100 milyon dolar gibi bir paraya ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı. Bunun Türkiye açısından çok küçük bir rakam olduğuna işaret eden Nahum, "Ben bu ülkenin kendi otomobil markasını çıkaracağına inanıyorum" dedi. Nahum, New York taksi projesi gibi benzer projeler üzerinde çalıştıklarını anlatarak, "Bu tip büyük projelerimiz devam ediyor. Hem ABD pazarı hem de İngiltere pazarı için çalışıyoruz. ABD ve Londra'nın taksi pazarı konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Araçlarımız Londra Belediyesi tarafından da beğenildi. ABD'de engelli vatandaşlar tarafından her yıl satın alınan 20-30 bin araca hitap etmek üzere çalışıyoruz" diye konuştu.

"TÜRKİYE OTOMOBİL KONUSUNDA FARKLILIK YARATMALI"

Nahum, otomobil konusunda her parçanın yerli olması gibi bir zorunluluk olmadığını, satın alma yoluyla da adım atılabileceğini dile getirdi. Dünyada otomobil pazarında bir savaş olduğunu kaydeden Nahum, "Türkiye otomobil konusunda farklılık yaratmalı. Küresel ihtiyacı cevaplayacak ürünü üretebilirsek, markalaşabiliriz. Enerjimizi bu alana yoğunlaştırmamız gerekiyor" diye konuştu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde