Babacan sahnede! Davutoğlu'nun Londra sürprizi

Babacan sahnede! Davutoğlu'nun Londra sürprizi

Davutoğlu’nun İngiltere ziyaretinde sürpriz bir isim dikkat çekti. Davutoğlu, dünya devlerinin karşısına kısa bir süre önce ‘ekonomi başdanışmanı’ yaptığı Ali Babacan ile çıktı.

Babacan sahnede! Davutoğlu'nun Londra sürprizi
16px
24px
20.01.2016 08:02
ABONE OLgoogle
BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu’nun İngiltere ziyaretinde sürpriz bir isim dikkat çekti. Davutoğlu, dünya devlerinin karşısına kısa bir süre önce ‘ekonomi başdanışmanı’ yaptığı Ali Babacan ile çıktı.

Babacan, Başbakan Yardımcıları Mehmet Şimşek ve Lütfü Elvan ile Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın bulunduğu heyetle finans kuruluşları ve yatırımcılarla yapılan toplantılarda yer aldı. 

1 Kasım seçimlerinde Davutoğlu’nun ısrarı ile son anda milletvekili adayı olan Babacan’ın, seçim sonrası kurulan 64. Hükümet’te yer almaması büyük şaşkınlık yaratmıştı. Ancak Davutoğlu, hem Babacan’ın gönlünü almak hem de uluslararası finans piyasalarına ve yatırımcılara mesaj vermek üzere Babacan’ı ekonomi başdanışmanı yaptı. 

Babacan’ın, Goldman Sachs ve Merrill Lynch toplantılarına katıldığını gösteren fotoğrafları ise AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, Twitter hesabından paylaştı.

LONDRA HATIRASI

Başbakan Davutoğlu, Londra’da kendisini selamlayan İngilizlerle sohbet edip, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Davutoğlu Davos’ta

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, İngiltere’deki temaslarının ardından dün Dünya Ekonomik Forumu toplantılarının gerçekleştiği İsviçre’nin Davos şehrine geçti. 55 devlet ve hükümet başkanı, 300 bakan ve 40’a yakın uluslararası kuruluş başkanının katılacağı zirvede Davutoğlu, Ortadoğu perspektifinde Türkiye’nin küresel rolü ve Türk dış politikasını anlatması ve bölgeyle ilgili kanaatlerini paylaşması bekleniyor.

Yatırımda ilk 10’a giremedik

ABD, Çin, Almanya ve İngiltere, CEO’ların önümüzdeki 12 aydaki büyüme için en önemli gördüğü ülkeler olmaya devam etti. Meksika ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) de, Endonezya ve Avustralya’nın yerini alarak bu yıl ilk 10’a girdi. Küresel yatırım pazarları arasında Hindistan, Brezilya, Japonya ve Rusya’nın da yer alırken, küresel yatırım pazarları arasında Türkiye yer almadı. Türkiye’deki CEO’ların yatırım yapmayı planladığı ülkeler arasında ise yüzde 27 oranla ilk sırada ABD, yüzde 23 ile Rusya ve ardından yüzde 20 oranla Almanya ve Çin geliyor.
Hürriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde