Babacan ekonominin zirvesini toplantıya çağırdı

Babacan ekonominin zirvesini toplantıya çağırdı

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 2015-2017 dönemindeki makro ekonomik büyüklükleri belirleme çalışmaları için Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nu (EKK) toplantıya çağırdı

Babacan ekonominin zirvesini toplantıya çağırdı
16px
24px
22.08.2014 11:37
ABONE OLgoogle
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Orta Vadeli Program'da (OVP) 2014 yılı gerçekleşme tahminleri ile 2015-2017 dönemindeki makro ekonomik büyüklükleri belirleme çalışmaları için Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nu (EKK) toplantıya çağırdı

2 Eylül'de EKK'nın toplanarak OVP'ye yönelik çalışmaları başlatacağını belirterek, Babacan başkanlığında yapılacak toplantıya Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile üst düzey yetkililerin katılacağını bildirdi.

Söz konusu yetkililer, Davutoğlu'nun kuracağı hükümette Babacan ve Şimşek başta olmak üzere ekonomi yönetiminde bir değişiklik beklenmediğini belirtmişlerdi.

Cumhurbaşkanlığına seçilen Başbakan Tayyip Erdoğan, dünkü MYK toplantısının ardından Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun genel başkan adayı olarak belirlendiğini belirtmişti.

Aynı zamanda 27 Ağustos'taki parti kongresinde seçilmesinin ardından, 28 Ağustos'ta cumhurbaşkanlığı devir teslim töreninin ardından Erdoğan'ın Davutoğlu'nu hükümeti kurmakla görevlendirmesi bekleniyor.

Orta Vadeli Program'da, anayasa gereği 17 Ekim'e kadar TBMM'ye sevk edilmesi gereken 2015 Merkezi Yönetim Bütçe Yasa Tasarısı'nın yanı sıra büyüme, cari açık, enflasyon ve dış ticaret gibi tahminler de yer alacak.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde