Babacan'dan ekonomik kriz açıklaması!

Babacan'dan ekonomik kriz açıklaması!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, temaslarda bulunmak üzere geldiği ABD’de, "Küresel krizin etkilerinin uzun soluklu olduğunu daha önce söylemiştik. Krizin etkileri atlatılamadı" dedi.

Babacan'dan ekonomik kriz açıklaması!
16px
24px
17.04.2015 12:14
ABONE OLgoogle
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Uluslararası Para Fonu (IMF)-Dünya Bankası (DB) Bahar Toplantıları ile G20 Bakanlar ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı’na katılmak ve akabinde Birleşmiş Milletler ’de (BM) gerçekleştirilecek yüksek düzeyli tematik toplantılarda konuşmalar yapmak üzere ABD’nin başkenti Washington’a geldi.

Babacan, dün akşam Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü Genel Sekreteri (OECD) Angel Gurria ile OECD’nin KOBİ ve girişimciler için hazırladığı raporunu tanıttı. OECD Basın ve Halkla İlişkiler Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında basın mensuplarının da sorularını yanıtlayan Babacan, OECD’nin KOBİ’lere yönelik çalışmalarının çok değerli olduğunu kaydederek, raporda 34 ülke profilinin yanı sıra KOBİ ve girişimcilerin finansmanına yönelik şartlar hakkında bilgilerin de yer aldığını kaydetti.
 
  Babacan daha sonra Türkiye Ekonomi Politikarı Araştırma Vakfı (TEPAV) tarafından Ronald Reagan Binası ve Uluslararası Ticaret Merkez’inde düzenlenen “Küresel Ekonominin Karşısındaki Zorluklar ve G20’nin Rolü” başlıklı panele katılarak kısa bir konuşma gerçekleştirdi. 

  TEDAV’da düzenlenen panelin ardından, G20 Bakanları ve gelişmekte olan düşük gelirli ülkelerin bakanlarının katılımıyla gerçekleştirilen çalışma yemeğine katılan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, kısa konuşma yaptı. Babacan konuşmasında, küresel çaptaki ekonomik büyümenin zayıf ve dengesiz olduğunu ifade ederek, “Küresel kriz başladığında, etkilerinin uzun süreli olacağını söylemiştik. 10 yıl sonra haklı çıktığımızı görüyoruz. Krizin etkileri hala atlatılamadı. Krizin etkilerinin tam atlatıldığını söyleyemeyiz yani 10 yıl sonra haklı çıkmış olduk” dedi. Ali Babacan, konuşmasında G20’nin Türkiye Dönem Başkanlığı çerçevesinde ifade edilen reformların uygulanmasının takip edildiğini belirterek, plan belirlenmesi hususunda OECD ve IMF’den de destek alındığını bildirdi. 
 
  Çalışma yemeğinde, şu anki küresel durum ve bu durumun gelişmekte olan düşük gelirli ülkelere olan etkisi, G20’nin bu ülkelere sağlayacağı fırsatlar, G20 ve gelişmekte olan düşük gelirli ülkelerin ortaklıklarına dair konuların görüşüldüğü bildirildi. 
 
  Babacan’ın Washington’daki temaslarını tamamlamasının ardından New York’a geçerek BM Ekonomik ve Sosyal Konseyi (ECOSOC) Yüksek Düzeyli Özel Toplantısı’na G20 Başkanlığı bağlamında ve BM 69. Genel Kurul Başkanı’nın himayesinde düzenlenecek “Hoşgörü ve Uzlaşının Teşviki” konulu Yüksek Düzeyli Etkinliğe ana konuşmacı olarak katılacağı bildirildi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde