BTK'dan Doğan Medya'ya kötü haber

BTK'dan Doğan Medya'ya kötü haber

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu, Doğan'ın D-Smart Sinema TV için kararını açıkladı.

BTK'dan Doğan Medya'ya kötü haber
16px
24px
05.02.2014 09:56
ABONE OLgoogle

Kurul adığı karar ile D-Smart aboneliğini feshetmiş tüketicilere ödettirilen cezaların iptaline karar verdi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu, Doğan TV Digital Platform İşletmeciliği AŞ'nin D-Smart Sinema TV hizmetinin sunulmaması sebebiyle taahhütnamesini veya abonelik sözleşmesini feshetmiş ve bu sebeple cezai bedel yansıtılmış tüketicilere tahakkuk ettirilen tutarları iptal etmesine ve tahsil edilen tutarları 3 ay içerisinde iade etmesine karar verdi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun internet sitesinde yayımlanan kararlarına göre, Doğan TV Digital Platform İşletmeciliği AŞ, taahhütlü olarak Sinema TV hizmeti alan abonelere, abonelerin herhangi bir tazminat ödemeden Sinema TV taahhütnamesini veya abonelik sözleşmesini fesh edebilme haklarının bulunduğu bilgisini içeren bilgilendirme metnini, şirketin internet sitesi ana sayfasında bir ay süreyle yayınlayacak ve diğer iletişim kanalları (çağrı merkezi, bayiler vb.) üzerinden de bilgilendirme yapacak.

Şirket, taahhütlü abonelere herhangi bir tazminat ödemeden Sinema TV taahhütnamesini veya abonelik sözleşmesini asgari iki aylık süreyle fesh edebilme imkanının sunulduğunu açıkça belirtecek. Sinema TV hizmetinin sunulmaması sebebiyle taahhütnamesini veya abonelik sözleşmesini feshetmiş ve bu sebeple cezai bedel yansıtılmış tüketicilere tahakkuk ettirilen tutarlar iptal edilecek ve tahsil edilen tutarlar 3 ay içerisinde iade edilecek.

Kurul, Türk Telekomünikasyon AŞ'nin (Türk Telekom) Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile MEB'e bağlı okul, kurum ve kuruluşlara hizmet vermek üzere İnternet Servis Sağlayıcı'lara toptan seviyede sunduğu "MEB ADSL Tarifeleri"nde yüzde 10 indirim yapılmasına yönelik teklifini onayladı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu ayrıca Türk Telekom tarafından aynı adresler arasında kurulan 2 adet 10 Mbit/sn hızında Yurtiçi Kiralık Devre veya Kısmi Kiralık Devre hizmetlerine ilişkin başvuruda bulunan müşterilerin, söz konusu devreleri için 18 ay veya 24 ay abonelik taahhüdü vermeleri durumunda, müşterilere ek ücret uygulanmadan taahhüt süresince söz konusu devrelerin ücretlerinde indirim yapılmasına yönelik "Kiralık Devrelerde 2 x10 Mb/sn Kampanyası" teklifini onayladı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde