BMC'nin satışı ile ilgili önemli gelişme

BMC'nin satışı ile ilgili önemli gelişme

TMSF, BMC Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nün satışına ilişkin önemli açıklama yaptı.

BMC'nin satışı ile ilgili önemli gelişme
16px
24px
08.04.2014 12:19
ABONE OLgoogle
TMSF, BMC Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nün satışına ilişkin ihale tarihinin 30 Nisan'a uzatıldığını bildirdi.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) açıklamasında, BMC Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nün 985 milyon lira muhammen bedelle satışa sunulduğu belirtilerek, satış ilanının 4 Şubat'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak ihale sürecinin başladığı anımsatıldı.

İhale sürecinde katılımın en üst seviyede sağlanmasını teminen, ihale takviminin Fon Kurulu'nun 4 Nisan tarihli kararıyla uzatıldığı kaydedilen açıklamada, "Bilgi odası kapanış tarihi 4 Nisan'dan 25 Nisan'a uzatıldı. Son başvuru tarihi 9 Nisan saat 17.00'den, 29 Nisan saat 17.00'ye ve ihale tarihi ise 10 Nisan saat 11.00'den 30 Nisan saat 11.00'e uzatıldı. Yapılması halinde pazarlık tarihi de 11 Nisan saat 11.00'den, 2 Mayıs saat 11.00'e uzatıldı" ifadelerine yer verildi.

İhalede kazanan firma açık artırma ile belli olacak.

TMSF EL KOYMUŞTU

Çukurova Grubu'na bağlı BMC'ye TMSF, Mehmet Emin Karamehmet'in borçları nedeniyle 18 Mayıs 2013'te el koymuştu.

DAVALAR SÜRÜYOR

BMC ayrıca son dönemde ödenemeyen alacaklarla gündeme gelmiş, örgütlü sendika maaşlar ödenmediği için uzun süre eylem yapmıştı.

TMSF'nin satışa çıkardığı BMC ile ilgili çok sayıda devam eden dava bulunuyor. Davaların bir bölümü iflas istemi ile açılmış durumda. Anılan davalardan birini de geçtiğimiz yıl Katmerciler Araç Üstü Ekipmanlar A.Ş. açmıştı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde