BMC: Araç İsrail tasarımı

BMC: Araç İsrail tasarımı

BMC, ‘yerli’ diye tanıttığı zırhlı silah taşıyıcı aracın İsrail ürünü olduğunu kabul etti.

BMC: Araç İsrail tasarımı
16px
24px
26.05.2015 15:20
ABONE OLgoogle
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen işadamı Ethem Sancak’a tek başına girdiği TMSF ihalesinde ‘uygun fiyatla’ satılan BMC, ‘yerli’ diye tanıttığı zırhlı silah taşıyıcı aracın İsrail ürünü olduğunu kabul etti.

Şirket tarafından yapılan açıklamada “Vuran” ismi verilen aracın tasarımının bir İsrail firması tarafından yapıldığı ve projenin BMC’nin önceki yönetimi tarafından yüzde 90 oranında tamamlandığı belirtildi. Açıklamada ayrıca söz konusu şirketle anlaşmaya varıldığı ve projenin birkaç ay içinde tamamlanacağı kaydedildi.

Yeni anlaşma gereği, Türkiye’nin hem üreteceği, hem kullanabileceği, hem de tamamen bağımsız olarak ihraç edebileceği önemli bir zırhlı araç kazanacağı savunuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2015 yılı Mayıs ayı başında İstanbul’da düzenlenen uluslararası savunma fuarına (IDEF 2015) katılmış ve Ethem Sancak’a verilen BMC’nin standını da ziyaret etmişti. Erdoğan burada ‘yerli’ olarak lanse edilen bir zırhlı aracın da tanıtımına katılmıştı.

Fakat Erdoğan’ın görkemli bir törenle perdesini kaldırdığı ve yerli üretim olduğu söylenen Vuran isimli 4x4 silah taşıyıcı aracın İsrail malı olduğu ortaya çıkmıştı. Zaman, söz konusu aracın İsrail’in Hatehof firmasına ait olduğu bilgisini kamuoyuna duyurmuştu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde