BDDK Başkanlığı için sürpriz isim

BDDK Başkanlığı için sürpriz isim

BDDK Başkanı Tevfik Bilgin’in görev süresi önümüzdeki ayın (Nisan) ilk haftasında doluyor.

BDDK Başkanlığı için sürpriz isim
16px
24px
26.03.2012 14:40
ABONE OLgoogle

Konuya yakın üst düzey kaynaklardan edinilen bilgilere göre Bilgin’in yerine BDDK’da ikinci başkan olarak görev yapan Mutalip Ünal atanacak.
   
Milliyet Gazetesinin haberine göre, Bankacılık ve bürokrasi çevrelerinde BDDK Başkanlığı için adı geçen Ünal’ın BDDK’daki görevi Eylül 2009’da başladı. Ünal’ın ataması BDDK’da boş olan iki yönetim kurulu üyeliği için gerçekleştirilmişti. Ünal, 1968 Sivas doğumlu.

Erciyes Üniversitesi İİBF İşletme Bölümü’nü bitirdi. İngiltere Leicester Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. İngilizce bilen Ünal, 1987-2001 yılları arasında Başbakanlık Müfettiş Yardımcılığı, Başbakanlık Müfettişi ve Başbakanlık Başmüfettişi görevlerinde bulundu. 2001-2004 yıllarında Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. Ünal, 2004 yılından itibaren de Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanı olarak görev yaptı. O dönem Başbankanlık Teftiş Kurulu Başkanı olan Osman Nuri Oduncu ise Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu (TMSF) üyeliğine atanmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde