BBVA'dan Şahenk ve Özen için şok karar!

BBVA'dan Şahenk ve Özen için şok karar!

Garanti'deki payını yüzde 39,9'a çıkarmak isteyen BBVA hisse satışının ardından CEO'nun değişeceğini de belirtti

BBVA'dan Şahenk ve Özen için şok karar!
16px
24px
02.03.2015 13:37
ABONE OLgoogle
İspanya'nın ikinci büyük bankası Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA), Garanti Bankası'nın yüzde 14,89 hissesinin Doğuş Holding'ten satın alınması konusunda yaptığı açıklamada, bu hisseler için 1,99 milyar euro ödeyeceğini ve Garanti'deki payını yüzde 39,9'a çıkaracağını tekrarladı.

BBVA açıklamasında, yapılan hisse alımının geri kalan hissedarlar için çağrıda bulunma zorunluluğu getirmeyeceğini belirten, alınan hisseler ile birlikte 10 üyeli Garanti Bankası Yönetim Kurulu'nda 7 üyeyi kendilerinin belirleyeceğini vurguladı. BBVA'nın hali hazırda
Garanti Bankası Yönetim Kurulu'nda 4 üyesi bulunuyor.

CEO'SUNU DEĞİŞTİREBİLİRİZ

BBVA Mali İşler Direktörü Jaime Saenz de Tejada yaptığı açıklamada, "Alınan hisseler sonrasında Garanti Bankası'nın Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'sunu değiştirebileceğiz" diye konuştu.

ERGUN ÖZEN NE DEMİŞTİ

Garanti Bankası’nın Genel Müdürü Ergun Özen geçtiğimiz aylarda verdiği bir röportajda, BBVA'nın aldığı Garanti Bankası'nda görev süresine ne kadar devam edeceğini açıklamıştı. Özen," 2000 yılından beri Genel Müdür olarak görev aldığım Garanti Bankası'nda, bildiğiniz gibi bu geçiş sürecinde de görevimin başında olmaya devam edeceğim." dedi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde