Aziz Yıldırım sahip çıktı: Emenike Fener için hapis yattı!

Aziz Yıldırım sahip çıktı: Emenike Fener için hapis yattı!

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Beşiktaş derbisinde taraftar protesto edince formayı çıkarıp sahayı terk etmeye kalkan Emmanuel Emenike’ye sahip çıktı, taraftardan da aynı davranışı beklediğini söyledi.

Aziz Yıldırım sahip çıktı: Emenike Fener için hapis yattı!
16px
24px
20.04.2015 07:49
ABONE OLgoogle
İşte Yıldırım’ın “F.Bahçe için nezarette yattı” dediği Emenike ile ilgili çarpıcı görüşleri:

“Taraftarın Emenike’ye sahip çıkması lazım. Emenike, F.Bahçe’ye çok arzuladığı için geldi. Geldiğinde 3 Temmuz oldu. 3 Temmuz’da Vatan Caddesi’nin nezarethanelerinde, bodrum katlarında, 4 gün küf içinde sıcak yaz ayında yattı. Suçu ne? F.Bahçe’ye transfer olmak. Başka hiçbir suçu yok. Suçu F.Bahçe’ye transfer olması, F.Bahçe’ye gelmesi. Bunun için Vatan’ın nezarethanelerinde 4 gün kaldı bir yabancı olarak.

GÖZLERİ FALTAŞI GİBİ AÇILDI, ‘KORKMA’ DEDİM

Yerine siz oralarda kendinizi koyun. Yabancı bir ülkede gidiyorsunuz. Şöhretli bir insan haline geliyorsunuz. Sonra sizi götürüyorlar, emniyetin alt katında, bodrumda nezarethaneye. Yabancı dil bilen yok, orada sizinle konuşan yok. Ağır şartlar orada uyumanız isteniyor. 4 gün sonra oradan çıkarak takımın yine kampına gidiyorsunuz. Bu çocuk eziyet çekti. Hiç kimse onları yaşamak istemez. Ben gittim yanına, gördüm. Beni gördüğü zaman gözleri fal taşı gibi açıldı. Bir ümit bekledi. Ben ‘Korkma’ dedim, ‘Hiçbir şey yok.’ Bazı değerlerimizi, vefalarımızı unutmamamız lazım. Eğer unutursak, her şeyi kaybederiz.

BUNLARI HAK ETMİYOR, TARAFTAR ONU SEVSİN

Bütün camiadan tek istediğim, oyunculara karşı daha sabırlı olalım daha sabırlı bekleyelim. Bu çocuk bunları hak etmiyor. Taraftar sahip çıksın. O da gençtir, hatalar yapmıştır. Bu hataları tekrarlamayacaktır. Kendisiyle konuştuk, anlattık durumları. Emenike’yi kazanalım, taraftar tepki vermesin, ona sevgi göstersin. Bütün taraftardan ricam. Emenike’ye o sevgi ve saygıyı yaratmamız lazım. Emenike, F.Bahçe için nezarette 4 gün geçirdi. Öyle kolay değil, O çocuk her zaman istedi burayı, F.Bahçe’yi her zaman istedi. Bunları göz ardı etmemek lazım. Geri dönmesi de önemli. Devamlı gelmek istiyordu devamlı ‘F.Bahçe’ diyordu.”
 
10 milyona alamazsınız
 
YILDIRIM: 10 milyona veririz, gider. Ama 10 milyona kimi alacağız? 10 milyona oyuncu alamazsanız… Düşük fiyata satarsınız kulüp zarar eder. Böyle oyuncular dünyada çok az.
 
“BEŞİKTAŞ maçıyla başlayan Emenike ile tribünler arasındaki gerilim kulübe zarar veriyor” diyen Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: “Diğer oyuncuları da etkiliyor. Emenike’yi etkilediği kadar diğer oyuncuları da etkiliyor. Aynı zamanda yönetim olarak bizi etkiliyor. Bizim onunla ilgili davranış biçimimiz bir tarafı üzebilir. Bugüne kadar hep sakin kaldık. Maddi olarak bunun bonservisini sattığımız zaman kulübe gelir kaydedeceğiz. Ama biz bu hareketleri yaparsak onu kaybedersek oyuncu esas oynadığı futbolu oynayamazsa karakterini ortaya koyamazsa satarken de değerine satamazsın. Düşük fiyata satarsınız kulüp zarar eder.

BU DEĞERİ KAYBEDEMEZSİNİZ

Böyle oyuncular dünyada çok az. Bu değerde oyuncular dünyada az fiyatları da yüksek öyle ucuza alıp getiremezsiniz. 13 milyon Euro’ya aldık Emenike’yi. Bir değer bu, bu değeri kaybetmemiz lazım. Taraftarın sahip çıkması lazım. Kolay değil 10 milyona veririz gider. Ama 10 milyona kimi alacağız, 10 milyona oyuncu alamazsanız…”
 
Oğuz Aykut, Cemil de tepki gördü

Geçmişte de Oğuz Çetin, Aykut Kocaman, Cemil Turan gibi yıldızlar oynadığı zaman belli zamanlarda tribünlerde tepki görmüştür. Futbolu bıraktıktan sonra belli dönemler içerisinde taraftar yine onlara sahip çıkmıştır. Oyuncunun yapmış olduğu hareketleri tasvip etmeyebilir tepkisini ortaya koyabilir ama bu uzun süreli olmamalı. Uzun süreli olduğu zaman bu kulübe de zarar vermeye başlar. Değer olarak da bu kulübün değerleridir.
 
Emenike’nin eğitimi belli

Emenike’yi iyi tanımak lazım. Emenike, Nijerya’da doğmuş, almış ayakkabıyı, iki tane kramponu Güney Afrika’ya amatör takımda oynarken birisi görmüş ve getirmiş Türkiye’ye. Sonuçta Karabük’te oynamaya başlamış. Yetiştiği yer belli. Eğitimi belli. Yetiştiği ortamın yaşam şekli belli. Yoksul bir aileden buralara kadar gelmiş bir yetenek. Gücü kuvvetti, saha içerisindeki pozisyon alışıyla Karabük’te oynarken hepimizin ‘Bizim takımda şöyle yapar böyle yapar’ dediğimiz bir oyuncu. Bu safhalardan bu noktaya gelmiş bir oyuncudan faydalanmak lazım.
 
Gençler bağırıyor

Tabii ki hataları var. Emenike hatasız olmaz. 28 yaşındaki bu oyuncular genç. Hepimiz genç olduk. Tribünde bunlara bağıran insanlar, bu oyunculara yakın yaşta olan ve daha gençleri. Daha olgun olanların bağırdıklarını düşünmüyorum.
 
Onun da egoları var

Maç oluyor, Emenike’yi 3 kişi tutuyor. Onun da egoları var. F.Bahçe’ye gelmiş. Spartak Moskova’da oynamış. Belki Karabük’te olsa yaptığı hareketlerine hoşgörü olur. Topuk pası yapıyor, bazen gidiyor gelmiyor, tepki doğuyor. Çalım atarken kaptırıyor, tepki.
 
Sow kaçırdı taraftar alkışladı
 
BAŞKAN Aziz Yıldırım, taraftara Sow örneğini verdi: “Sow değerli bir oyuncu. Bir maçta 3 tane %100 gol kaçırdı. Ağladı, gözyaşı içinde sahayı terk etti. Bütün taraftar, alkışladı kazandık onu. Öbür hafta iyi oynamaya çalıştı, bir sonraki hafta düzeldi. Ama o gün orada seyirci yuhalasaydı, Sow’u kaybederdik. Seyirci onu kazandırdı, ağladı ona destek verdi, inandı. Kaçırıyor ediyor ama destek verdi. Emenike de Beşiktaş maçında 1. pozisyonu kendisi yarattı, girdi vurdu dışarı attı. Girmeyebilirdi. Korkar gitmezdi oraya. Pozisyonu kendisi yarattı atamadı. Atmak istemez mi? O atsa herkes ‘Emenike Emenike’ diye bağıracaktı. Atmak istemez mi? Olabilir, hata yapmış olabilir. Yanlış da yapabilir. Tepkileri önlemek lazım.”
 
Yobo keşfetti

“Yobo keşfetti onu, ‘Milli takıma alın’ dedi. Yobo aldırdı onu milli takıma. Hiç kimsenin bilmediği bir oyuncuydu. Ama şimdi hem milli takımda biraz kendisine güven geldi. O güvenden dolayı hatalar yapıyor, olabilir.”
 
Kartal 8 maç oynatacak

Formayı saygısızlık olsun diye çıkarmadı, oyundan çıkacağını düşündüğü için çıkardı. Orada gösterdiği tepki: ‘Ben artık oyundan çıkıyorum.’ Kuyt sakatlanınca kendisinin alınacağını zannetti. İsmail Kartal oyundan almazdı, devreyi bitirirdi, bitirmezse yuhalanır tamamen kaybedebilirdi.
 
Son 8 maçta oynayacak

“EMENİKE, son 8 hafta hoca kullanacak, oynayacak. Hoca bilir işini, benim konuşmama gerek yok. Hoca Rize’de oynattı, Mersin maçında oynattı. Demek ki kullanacak. Sakatlar çoğalıyor. Son 8 hafta önemli oynatması lazım, kazanması lazım. Emenike bir silah sahanın içinde. Beşiktaş maçında o oynadığında 3 tane Beşiktaşlı çıkamıyordu, hepsi onun peşindeydi. G.Saray maçında aynı hangi takımla oynuyorsak en az iki kişi Emenike’nin yanında.”
 
Diğer oyuncular etkileniyor

“SAHA içerisinde bir şeyler yapmaya çalışıyor. Taraftarın onu hedef alıp reaksiyon göstermesi yanlış, iyi oynamazsa tepki koyarsın bir protesto yaparsın. Ama top ayağına aldığı zaman ıslıklıyorsun, rakip oyuncu değil. O zaman diğer oyuncular da etkileniyor. Tepki ona değil, diğer oyunculara, tüm takıma olmuş oluyor. Oyuncular ona destek olmak için normal yapacağının dışına çıkıyorlar, başka şeyler yapıyorlar.”
Akşam
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde