Azeri Socar hangi marinaya talip oldu?

Azeri Socar hangi marinaya talip oldu?

Azerbaycan devlet şirketi SOCAR, Türkiye'ye 2008 yılında Petkim'i satın alarak girmişti. Socar şimdi de marina için pazarlıkta..

Azeri Socar hangi marinaya talip oldu?
16px
24px
14.09.2015 15:52
ABONE OLgoogle
Azerbaycanlı SOCAR ile Azeri işadamı Mansimov Palmarina pazarlığında

Azerbaycan devlet şirketi SOCAR, Türkiye'ye 2008 yılında Petkim'i satın alarak girmişti. SOCAR Turkey Enerji A.Ş., Azerbaycan ve Türkiye arasında giderek sağlamlaşan ekonomik işbirliğinin en önemli temsilcisi.

Dünyanın en köklü petrol şirketlerinden biri olan Azerbaycan devlet petrol şirketi SOCAR, Türkiye'deki faaliyetlerini 30 Aralık 2011 tarihinden bu yana, SOCAR Turkey Enerji A.Ş. adıyla sürdürüyor. SOCAR, Petkim dışında devasa bir de petrol rafinerisi kuruyor. 5 milyar dolarlık yatırım İzmir Aliağa'da devam ediyor. Yatırımın 2018 yılında tamamlanması hedefleniyor.

SOCAR'ın Türkiye'ye İlgisi ise sadece petrol ve türevleri İle sınırlı kalmayacak. Para’nın haberine göre SOCAR, Azeri işadamı Palmali Holding'in sahibi Mübariz Mansimov'a ait Palmarina'ya talip olmuş.  Görüşmeler olumlu şekilde sürüyormuş. Mansimov, Cefi Kamhi’den  42 milyon dolara satın aldığı marinayı bakalım ne kadara satacak...
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde