Azerbaycan’da 41 Nurcu gözaltında

Azerbaycan’da 41 Nurcu gözaltında

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev’e verdiği liste çerçevesinde yapıldığı ileri sürüldü.

Azerbaycan’da 41 Nurcu gözaltında
16px
24px
17.04.2014 08:04
ABONE OLgoogle
Azerbaycan’da Nurculara yapılan operasyonda 41 kişi gözaltına alındı. Operasyonların, seçimlerden sonra ilk dış ziyaretini 6 Nisan’da Azerbaycan’a yapan Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev’e verdiği liste çerçevesinde yapıldığı ileri sürüldü.

Operasyon yapılan grup net değil

APA haber ajansı gö-zaltına alınan 41 kişinin Fethullah grubuna bağlı olduğunu yazarken, Rotahaber isimli internet sitesi gözaltına alınanların, Saidi Nursi’nin öğrencilerinden Mustafa Sungur grubuna bağlı olduğunu belirtti.

APA Haber Ajansı’nın haberine göre, 41 kişinin ev ve iş yerlerinden çok miktarda yasak yayın ve ses kasetleri ele geçirildi. Gö-zaltına alınanların önemli bir kısmının savcılık soruşturması sonrası serbest bırakıldığı, 9 kişinin ise halen gözaltında bulunduğu ifade edildi.

Yasamal’da 2 tutuklama

Azerbaycan’dan yayın yapan ANSPress sitesinin haberine göre de Azerbaycan’nın Yasamal bölgesinde iki Nurcu tutuklandı. Yasamal bölgesi Polis İdare Şefi İsmayil Esedov’un yaptığı açıklamaya göre, söz konusu Nurcular hakkında yakalama kararı bulunuyordu. Tutuklanan iki kişinin isim ve kimlikleriyle ilgili bilgi verilmezken, bu kişilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı oldukları ifade ediliyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde