Aydınlık Gazetesi Yayın Yönetmeni İlker Yücel tutuklandı

Aydınlık Gazetesi Yayın Yönetmeni İlker Yücel tutuklandı

Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel, 3 gün önce arkadaşlarının yanına geldiği Iğdır’da 100 Bin TL yatırılmadığı için tutuklandı

Aydınlık Gazetesi Yayın Yönetmeni İlker Yücel tutuklandı
16px
24px
03.06.2017 17:19
ABONE OLgoogle

Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel, 3 gün önce arkadaşlarının yanına geldiği Iğdır'da bu sabah gözaltına alındı.

Gözaltına alınan İlker Yücel emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Gelişmeliri Twitter hesabından duyuran İlker Yücel, “Berat Albayrak'ın Aydınlık'a hakaret eden tekzibini yayımlamadığımız için Iğdır'da gözaltına alındım" diye yazdı. Yücel, 100 bin lira temin edilemediği için çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel, 3 gün önce arkadaşlarının yanına geldiği Iğdır’da bu sabah gözaltına alındı. Gözaltına alınan İlker Yücel emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Gelişmeliri Twitter hesabından duyuran İlker Yücel, “Berat Albayrak’ın Aydınlık’a hakaret eden tekzibini yayımlamadığımız için Iğdır’da gözaltına alındım” diye yazdı.

100 BİN LİRA YATIRILIRSA KURTULACAK

Iğdır Barosu Avukatlarından Dilek Murgul, yarın yapılacak İl Genel Meclis seçimleri hakkında haber yapmak için Iğdır’a gelen ve yakanarak Adliyeye çıkarılan Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel’in cezaevine girmemesi için 100 bin TL’nin yatırılması gerektiğini söyledi.

Avukat Murgul, Yücel’in tekzip kararını hakaret içerdiği gerekçesiyle yayınlanmadığını bildirdi. Dilek Murgul, “Hafta sonu tatili. Para İstanbul’da ödenirse sorun bitecek. Umarım bugün işlemleri tamamlayıp çıkarabiliriz” diye konuştu.

AVUKATIN AÇIKLAMASI

Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel'in, avukatı Mehmet Nuri Aytekin, şunları söyledi:

“Yayınlılanan haberle ilgili Berat Albayrak tarafından gönderilen tekzibi, haberin ‘uyduruk olduğu’ ve ‘karanlık gazetecilik yapıldığı’ ididaları nedeniyle yayınlamadık. Bunun üzerine 100 bin lira para cezası verildi. Ardından, Yücel cezaevine gönderilmek üzere bugün gözaltına alındı. Parayı yatırıp serbest kalmasını sağlayacağız.”

İLKER YÜCEL TUTUKLANDI

Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel, 100 bin lira temin edilemediği için çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. İlker Yücel adliye çıkışında gazetecilere, “FETÖ dönemindeki hakimlerin aldığı karardan dolayı tutuklandım” dedi. Yücel’in avukatı Mehmet Nuri Aytekin, “Mahkemeye nakit olarak 100 bin lira götürmemiz gerekiyordu. Bankalar kapalı olduğu için o kadar nakit bulunamadı. Aydınlık Gazetesindeki arkadaşlar, parayı temin etmeye çalışıyorlar. Yatırdığımız zaman çıkacak” diye konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde